Με ανακοίνωση της η φινλανδική Patria γνωστοποίησε ότι οι δοκιμές εκ νικήσει του όλμου NEMO Container των 120 χιλιοστών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, διάρκειας μιας εβδομάδας, ο όλμος εκτέλεσε πάνω από 300 βολές. Το όχημα φορέας ήταν ένα τροχοφόρο Sisu E13 TP (8 x 8).

Η μόνη παρατήρηση της Patria ήταν ο ελάχιστα μικρότερος ρυθμός βολής του NEMO Container και τούτο διότι οι βολές εν κινήσει απαιτούν προσαρμογή της κάνης, σε σχέση με τις βολές από στατική θέση, όπου η κάνη παραμένει σταθερή. Οι επόμενες δοκιμές, εκτός από βολές, θα περιλαμβάνουν και διαδικασίες ανεφοδιασμού (πυρομαχικών, καυσίμων, εφοδίων για το πλήρωμα), ενώ θα πραγματοποιηθούν εντός του Οκτωβρίου. Στη συνέχεια το NEMO Container θα εκτελέσει δοκιμές από διαφορετικές πλατφόρμες οχημάτων. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό το σύνολο των δοκιμών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Στην έκδοση NEMO Container, η οποία αποτελεί εξέλιξη του όλμου NEMO (New Mortar), ο πύργος του όλμου ενσωματώνεται σε κοινό εμπορευματοκιβώτιο μήκους 6,1 μέτρων (20 ποδών). Μάλιστα η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει και τη δοκιμή του NEMO ως ναυτικός όλμος. Η έκδοση NEMO Container αναπτύχθηκε κατόπιν απαίτησης του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), τα οποία καλύπτουν και το κόστος ανάπτυξης.

Το NEMO Container χρησιμοποιεί τυπικό εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο επιτρέπει την ευέλικτη τοποθέτηση του στο έδαφος ή την ενσωμάτωση του σε χερσαίες και θαλάσσιες πλατφόρμες (φορτηγά οχήματα, εμπορικά πλοία κ.ά.). Ζυγίζει 10 τόνους (άδειο) και έχει αναχορηγία 100 βλημάτων. Υπηρετείται από τρία άτομα (πυροβολητής και αρχηγός στοιχείου και δύο γεμιστές). Ο όλμος λειτουργεί από τις -3° έως τις +85° και μπορεί να εμπλέξει στόχους έως τα 10 χιλιόμετρα. Ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι 10 βλήματα το λεπτό, ενώ μπορεί να εκτελέσει προσβολή στόχου με τη μέθοδο της πολλαπλής ταυτόχρονης προσβολής (MRSI : Multiple-Round Simultaneous-Impact).