Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης της Εθνοφυλακής, προέβη στη διενέργεια των 3ων Πανελλήνιων Σκοπευτικών Αγώνων Εθνοφυλακής, οι οποίοι έχουν εμπλουτισθεί με νέους σκοπευτικούς αγώνες. Στόχος των αγώνων είναι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής, μέσω της βελτίωσης της μαχητικής ικανότητας των Εθνοφυλάκων.

Οι 3οι Πανελλήνιοι Σκοπευτικοί Αγώνες Εθνοφυλακής διεξήχθησαν σε τέσσερις φάσεις. Η Α’ φάση διεξήχθη τον Φεβρουάριο-Μάιο-Ιούνιο, και συμμετείχε το σύνολο των ΤΕΘ για τη συγκρότηση των σκοπευτικών ομάδων των 10 Εθνοφυλάκων. Η Β’ φάση διεξήχθη τον Ιούνιο, και συμμετείχαν οι νικητές της Α’ φάσης για την ανάδειξη των καλύτερων ΤΕΘ και Εθνοφυλάκων στο επίπεδο Σχηματισμών. Η Γ’ φάση διεξήχθη τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, και συμμετείχαν οι νικητές της Β’ φάσης. Η Δ’ φάση πραγματοποιήθηκε την 14 Νοεμβρίου στα αντίστοιχα Πεδία Βολής των Σχηματισμών του Γ’ ΣΣ, Δ’ ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ. Τα αποτελέσματα έχουν όπως παρακάτω:

Βολή τυφεκίου G3A3 Υπ’ αριθμό «3»

Ομαδικό

1η θέση το ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

2η θέση το ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

3η θέση το ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Ατομικό

1η θέση ο Εθνοφύλακας Διονύσιος Σωτηρίου του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

2η θέση ισοβάθμησε ο Εθνοφύλακας Βασίλειος Δήμου του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και ο Εθνοφύλακας Νομικός Βαζανέλης του ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.

3η θέση ισοβάθμησε ο Εθνοφύλακας Ανδρέας Χόικας του ΤΕΘ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ο Εθνοφύλακας Εμμανουήλ Χουρδάς του ΤΕΘ ΚΑΛΥΜΝΟΥ και ο Εθνοφύλακας Χρήστος Πολυχρονόπουλος του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

Βολή τυφεκίου G3A3 Υπ’ αριθμό «7»

Ατομικό

1η θέση ο Εθνοφύλακας Λεωνίδας Συρρής του ΤΕΘ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ.

2η θέση ισοβάθμησε ο Εθνοφύλακας Γεώργιος Αρχαύλης του ΤΕΘ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Λεμονιάς του ΤΕΘ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ.

3η θέση ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Τσορτσόρης του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

Ζεύγος

1η θέση ο Εθνοφύλακας Γεώργιος Αρχαύλης και ο Εθνοφύλακας Ιωάννης Πετράκης του ΤΕΘ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

2η θέση ο Εθνοφύλακας Δημήτριος Στόικος και ο Εθνοφύλακας Κωνσταντίνος Αναγνώστου του ΤΕΘ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ισοβάθμησαν με τον Εθνοφύλακα Στέφανο Φραγκάκη και τον Εθνοφύλακα Ιωάννη Τσορτσόρη του ΤΕΘ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

3η θέση ο Εθνοφύλακας Φώτιος Στεφανίδης και ο Εθνοφύλακας Νικόλαος Κρίμτσιαλης του ΤΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Στις Μονάδες Εθνοφυλακής και στους Εθνοφύλακες θα απονεμηθούν Τιμητικές Διακρίσεις και στο σύνολο των συμμετεχόντων Εθνοφυλάκων Αναμνηστικά Διπλώματα, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού συνεχάρη, τόσο τους νικητές, όσο και το σύνολο των Εθνοφυλάκων για την εθελοντική συμμετοχή τους, από την οποία προκύπτει το ενδιαφέρον τους για το θεσμό.