Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό «TRT Haber» ο Πρόεδρος της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), Ismail Demir, μίλησε για όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά ερευνητικά και εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας. Οι ειδήσεις που προέκυψαν από τη συνέντευξη είναι οι εξής:

1/ Altay: «Ο κινητήρας για τα Altay βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δοκιμών».

2/ Έκδοση εδάφους-εδάφους του Atmaca: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή της έκδοσης εδάφους-εδάφους του Atmaca».

3/ Αεράμυνα: «Αναπτύσσουμε εγχώρια συστήματα με βεληνεκές 70-100 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια θα αναπτύξουμε ένα σύστημα αεράμυνας επιπέδου S-400. Οδεύουμε προς ένα εγχώριο σύστημα αεράμυνας επιπέδου S-400, έχουμε θέσει έναν στόχο 5 ετών».

4/ Μη-επανδρωμένα συστήματα: «Οι εργασίες μας για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών για το Στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό συνεχίζονται … Χρησιμοποιήσαμε τα UAV μας σε πραγματικές συνθήκες και οι αντίπαλοι μας έμαθαν τις ικανότητες τους. Αν σταματήσουμε τώρα θα έχουμε πρόβλημα. Γι’ αυτό συνεχίζουμε. Πρέπει να στραφούμε σε νέες τεχνολογίες».

5/ TFX: «Μιλάμε με χώρες που θέλουν να συνεργαστούν με τους δικούς μας όρους. Αλλά δεν πρόκειται να περιμένουμε, προχωράμε. Δεν κλείσαμε την πόρτα σε κανέναν, μπορούν να έρθουν αν θέλουν. Αλλά δεν θα τους περιμένουμε».

6/ Ηλεκτρονικός πόλεμος: «Έχουμε παραδώσει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πολύ σημαντικά συστήματα στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου».

7/ Έρευνα και τεχνολογία: «Περισσότερα από 750 προγράμματα βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη. Το κόστος αυτών των προγραμμάτων είναι περίπου $ 70 δισεκατομμύρια».