Καμμένος

Μεγάλη είναι η ικανοποίηση στη Τουρκία για την απομάκρυνση από το ΥΠΕΘΑ του Πάνου Καμμένου. Ειδικότερα στην αρθρογραφία της γειτονικής χώρας συναντήσαμε ένα ιδιαίτερα προκλητικό άρθρο από την Birlik, που απεικονείζει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με μια άσπρη σημαία, δείγμα του πως η Τουρκία θέλει την Ελλάδα να αντιμετωπίζει τις διμερείς σχέσεις μαζί της.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Birlik «Η 4 ετών περίοδος που ο Πάνος Καμμένος διοικούσε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με το δικό του στυλ και την δική του μέθοδο, τερματίσθηκε.

Η κατάσταση όμως στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα περιοριστεί μόνο στην αποχώρηση του Καμμένου. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας ετοιμάζεται να βάλει βαθιά το νυστέρι σε διάφορες βαθμίδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σκέψη του πρωθυπουργού Τσίπρα αυτή την στιγμή είναι στην συμφωνία των Πρεσπών και στο να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Αργότερα στην επικαιρότητα βρίσκονται σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γίνεται αντιληπτό πως μετά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που στην περίοδο του Καμμένου ακολούθησαν μια πορεία έντασης με την Τουρκία, από τώρα και μετά αναμένεται να έχουν μια αλλαγή στάσης. 

Ο Καμμένος άσκησε τα καθήκοντα του 4 έτη και δεν πραγματοποίησε ούτε μια επίσκεψη στην Τουρκία. 

Τώρα όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον υπουργό Αποστολάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από κάποιες πηγές, μετά από την συνάντηση που θα έχει στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός Τσίπρας στις αρχές του Φεβρουαρίου με τον ΠτΔ Ερντογάν και ο υπουργός Αμύνης Αποστολάκης θα αναζητήσει οδούς συνάντησης με τον ομόλογο του τον Χουλουσί Ακάρ

Γίνεται αντιληπτό πώς το μοντέλο διακυβέρνησης του προέδρου των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου θα κλείσει και ο πρωθυπουργός Τσίπρας, παρά τα υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα, θα ανοίξει τα κανάλια των σχέσεων καλής γειτονίας και επικοινωνίας που επιθυμεί να έχει με την Τουρκία. Στο πρώτο εξάμηνο του 2019 οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας θα ακολουθήσουν μια διαφορετική πορεία.» καταλήγει η ηλεκτρονική έκδοση της Birlik.