Η Elbit Systems of America (Elbit America) αναλαμβάνει, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, πενταετή σύμβαση IDIQ ύψους 500 εκατομ. δολαρίων για την προμήθεια Squad Binocular Night Vision Goggles (SBNVG) στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC). Η σύμβαση ανατίθεται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (βλ. αντίστοιχη ανακοίνωση: > U.S. Department of Defense > Contract).

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2028. Για την πρώτη παραγγελία παράδοσης βάσει σύμβασης, θα δεσμευτεί συνολικό ποσό 126,8 εκατ. δολαρίων. Η THEON SENSORS, που συνεργάζεται με την Elbit America (πρώην Harris Night Vision) από το 2018, θα παρέχει στην Elbit America, ως αποκλειστικός υποκατασκευαστής της, το εξειδικευμένο δίκυαλο νυχτερινής όρασης σε μορφή Semi Knock Down Kit, όπου η η τελική συναρμολόγηση, παραγωγή και διάθεση του προϊόντος θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Elbit America στο Roanoke, Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η ΤΗΕΟΝ SENSORS θα παρέχει ανταλλακτικά νυχτερινής όρασης, υλικοτεχνική υποστήριξη και θα πραγματοποιεί επισκευές συστημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνεργασίας. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ανάθεση το 2019 αφορούσε το ίδιο προϊόν, αλλά στη μισή ποσότητα/αξία ($249 εκατ.) από την τρέχουσα ανάθεση.