Η παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας της ελληνικής κυβέρνησης Αλέξανδρου Διακόπολου είναι γεγονός. Ο Διακοπουλος τόλμησε χθες δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή να πει τη σκληρή αλήθεια.

Παραδέχθηκε δημόσια πως η Τουρκία έκανε σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αντιδράσεις σε ανώτατο επίπεδο. Πριν από λίγη ώρα ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας υπέβαλε τη παραίτηση του στον πρωθυπουργό η οποία και έγινε δεκτή.

Η ωμή παραδοχή περί τουρκικών σεισμικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εδώ και μια εβδομάδα συνιστά τη πραγματικότητα. Άλλωστε ήταν γνωστό από τη πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο γεγονός, πως το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis σάρωσε την ελληνική υφαλοκρηπίδα με τα καλώδια του πραγματοποιώντας έρευνες. Η κυβέρνηση με αστείες δικαιολογίες περί ήχου και υψηλού θορύβου (που εμποδίζει τις έρευνες) από τα πλοία προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η ουσία είναι φυσικά πως η Τουρκία πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες και όχι αν αυτές οι έρευνες είναι επιστημονικώς ακριβείς ή ανεπαρκείς λόγω θορύβου.

Ούτε ήταν τυχαία σήμερα που δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από την επακουμβήση της ελληνικής φρεγάτας στη τουρκική με στόχο να αναδειχθεί μια επικοινωνιακή επιτυχία που αρχικά δεν ήθελε να παραδεχθεί το ελληνικό υπουργείο άμυνας για να μην υπάρξει κλιμάκωση και ενοχληθούν οι Τούρκοι… Και ξαφνικά σήμερα όλως τυχαία έγιναν διαρροές ώστε να αναδειχθεί η ελληνική επακούμβηση… Τα συμπεράσματα δικά σας! Ούτε ήταν τυχαίο το διάγγελμα Μητσοτάκη μετά το παραλίγο ατύχημα με τις φρεγάτες γεγονός που τόσο το ΓΕΕΘΑ όσο και το Υπουργείο ήθελαν να αποκρύψουν για να μην κλιμακώσουμε…

Το ζήτημα είναι πως η ελληνική εξωτερική πολιτική του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας συνεχίζεται. Έτσι όπως πάμε οι Τούρκοι με τη «λογική» του να μην κλιμακώσουμε οι Τούρκοι είναι θέμα χρόνου να φέρουν και γεωτρύπανο.

Αντικειμενικός σκοπός της παρούσας ιστοσελίδας είναι η πραγματική ενημέρωση μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συντεχνιακά συμφέροντα! Ως εκ τούτων όπως λέμε τα θετικά όπως ήταν η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης τον Μάρτιο στον Έβρο θα πούμε και τα πολύ άσχημα αυτής της κυβέρνησης όπως η διαχείριση της κρίσης του Oruc Reis… Κρίση στην οποία μολονότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκρίθηκαν και επέδειξαν υψηλή ετοιμότητα εντούτοις σε πολιτικό επίπεδο συνεχίστηκαν τα λεγόμενα φοβικά σύνδρομα στα ελληνοτουρκικά…