Την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ στο πρόσωπο του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουίντο, εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουίντο για να εκφράσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση του.

«Ο αντιπρόεδρος Πενς μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Γκουίντο, τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, και αναγνώρισε τη θαρραλέα ηγεσία του μετά τη σύλληψή του και τον εκφοβισμό του αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμη, εξέφρασε την αποφασιστική στήριξη των ΗΠΑ στην Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας, το μόνο νόμιμο δημοκρατικό όργανο στη χώρα», ανέφερε η δήλωση την Τρίτη.

Την Κυριακή, ο Γκουίντο κρατήθηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς βρισκόταν καθοδόν προς μία συγκέντρωση της αντιπολίτευσης κοντά στο Καράκας.

Ο Γκουίντο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν έτοιμος να αναλάβει ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, ισχυριζόμενος ότι το σύνταγμα του επιτρέπει να κάνει έκκληση για τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας, αφού η αντιπολίτευση κατήγγειλε την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο το Μάιο ως παράνομη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας υιοθέτησε την Τρίτη μια δήλωση που δηλώνει ότι ο Μαδούρο είναι σφετεριστής.

Το CNN ανέφερε νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενο τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να ονομάσει τον Γκουίντο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.