Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της ομάδας των στρατιωτικών δορυφόρων επικοινωνιών «Blagovest» βρίσκεται η Ρωσία, με την επόμενη προγραμματισμένη εκτόξευση να τοποθετείται τον Απρίλιο.

Η εκτόξευση του τέταρτου και τελευταίου στρατιωτικού δορυφόρου επικοινωνιών της ομάδας δορυφόρων Blagovest της Ρωσίας έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, σύμφωνα με αναφορές από πηγή της διαστημικής βιομηχανίας στο Sputnik.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει αναπτύξει μέχρι τώρα επιτυχώς τρεις δορυφόρους σε τροχιά από το 2017. Το σύστημα αναμένεται να παραμείνει σε λειτουργία για 15 χρόνια.

«Ο δορυφόρος θα παραδοθεί στο Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στα τέλη Φεβρουαρίου και θα είναι έτοιμος για εκτόξευση πάνω σε πυραύλους Proton-M το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου», ανέφερε η πηγή.

Οι δορυφόροι επικοινωνιών θα κατανέμονται ομοιόμορφα για να παρέχουν απρόσκοπτη παγκόσμια κάλυψη. Είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονους αναμεταδότες σε συχνότητες Ka και Q-band και υποστηρίζουν Internet υψηλής ταχύτητας, τηλεφωνία και άλλες υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων.

Πηγή: sputniknews.gr