Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν την πώληση στην Ινδία 31 MQ-9B SeaGuardian, όπλων, υπηρεσιών και υποστήριξης και εκπαίδευσης, δυνητικού κόστους $ 4 δισεκατομμυρίων. Η Ινδία εξέφρασε ενδιαφέρον για την προμήθεια MQ-9B SkyGuardian πέρσι, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού, Narendra Modi, στις ΗΠΑ. Τα 31 MQ-9B SkyGuardian θα χρησιμοποιηθούν από τον Ινδικό Στρατό (8 συστήματα), την Αεροπορία (8 συστήματα) και το Ναυτικό (15 συστήματα).

Το MQ-9B SkyGuardian μπορεί να επιχειρεί για 40 ώρες συνεχόμενα και να συλλέγει πληροφορίες μέσα από το συγκρότημα του ηλεκτροπτικού αισθητήρα Raytheon MTS-B EO/IR (κάμερα ημέρας και νύχτας) καθώς και του ραντάρ του GA-ASI Lynx Multi-mode Radar. Φέρει κινητήρα Honeywell TPE331-10 Turboprop και δύναται να ανέβει σε μέγιστο ύψος πτήσης τα 40.000 πόδια.

To MQ-9B SeaGuardian είναι ένα UAV της κατηγορίας Mέσου Υψομέτρου Υψηλής Αντοχής (MALE), σχεδιασμένο για να διεξάγει επιχειρήσεις τύπου ISR (Intelligence, surveillance and reconnaissance) σε αποστάσεις έως και 5.500 ναυτικών μιλίων. Το SeaGuardian είναι το μόνο UAV της κατηγορίας του που μπορεί να ερευνήσει τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Διαθέτει ραντάρ έρευνας θαλάσσης που παρέχει επίγνωση της κατάστασης σε μια ευρεία θαλάσσια περιοχή, ενώ μπορεί να εκτοξεύσει ηχοσημαντήρες για τον εντοπισμό υποβρυχίων.