Να ελέγξει τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εθνικό ζήτημα του προσφυγικού-λαθρομεταναστευτικού θέλει να βάλει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, Νότης Μηταράκης, την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στον Γιώργο Αυτιά. Οι αλλαγές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις, της εφημερίδας «Η Καθημερινή», για την εξάρθρωση κυκλώματος με μέλη MKO, που συμμετείχαν στη διακίνηση λαθρομεταναστών. Οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ. Μηταράκης θα είναι οι εξής έξι:

1/ Μέχρι το τέλος του 2020 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία μητρώου ΜΚΟ, στο οποίο θα εγγράφονται ΜΚΟ μόνο κατόπιν ελέγχου και πιστοποίησης.

2/ Οικονομικός έλεγχος των ΜΚΟ.

3/ Εγγραφή σε μητρώο των μελών των πιστοποιημένων ΜΚΟ.

4/ Παύση της διοίκησης των δομών φιλοξενίας από Διεθνείς Οργανισμούς και ΜΚΟ και ανάληψη των καθηκόντων διοίκησης από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

5/ Ελεγχόμενη πρόσβαση από και προς τις δομές φιλοξενίας, μέσω συστημάτων ασφαλείας και ατομικής ταυτότητας.

6/ Έλεγχος της δράσης των ΜΚΟ.

Comments

  1. Σύμφωνα με την α-συνέπεια εφαρμογής των προεκλογικών υποσχέσεων (π.χ. σχεδόν ανύπαρκτες επαναπροωθήσεις) και με τον ρυθμό υλοποίησης (-χελώνας) των μέτρων που εξήγγειλαν (π.χ. περι δημιουργιας κλειστών κεντρων), να περιμένουμε απ’την επόμενη κυβέρνηση ανδρείκελων την εφαρμογή και αυτών των μέτρων…

  2. Η προτροπή σου δεν είναι στις επιλογές μου βάσει της στάσης ζωής και του πιστεύω μου.
    Εσύ αντιθέτως μπορείς πλέον να πάρεις την αμοιβή σου για το άνευ επιχειρήματος ουγκάνισμά σου μισθοσυντήρητο κυβερνητικό τρολάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *