Σημαντική αναβάθμιση καταγράφεται για τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα για τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Πρόκειται για δωρεά της ελληνικής εταιρείας THEON Sensors η οποία έδωσε στη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ 40 διόπτρες νυχτερινής όρασης τύπου Argus. Πρόκειται για μια ελληνική διόπτρα η οποία χρησιμεύει για τη κάλυψη των αναγκών σκόπευσης και παρατήρησης κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιχειρήσεων. Η διόπτρα  Argus δύναται να προσαρμοστεί επί του φορητού οπλισμού ή επί του κράνους.

Σημειώνεται ότι στη THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ) ανατέθηκε προμήθεια μονόκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης για τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις. H σύμβαση υπεγράφη μεταξύ των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων και της CADEX, που κέρδισε τον αντίστοιχο διαγωνισμό, συμμετέχοντας με το μονόκυαλο νυχτερινής όρασης ARGUS FS της THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ), η συναρμολόγηση του οποίου θα γίνει στον Καναδά. Το συμβόλαιο, που είναι το πρώτο της ΤΗΕΟΝ SENSORS στον Καναδά, είναι τριετούς διάρκειας και ηπαράδοση αναμένεται να φθάσει έως και τα 2.500 τεμάχια.

Καναδός στρατιώτης με night vision Argus της THEON SENSORS

Η THEON SENSORS, στο Μπαγκλαντές, όπου έχει ήδη τρία σημαντικά συμβόλαια για συστήματα νυχτερινής

όρασης και θερμικές διόπτρες παρατήρησης, κέρδισε δύο νέους διαγωνισμούς ακόμη μεγαλύτερης αξίας κόντρα στον τουρκικό κολοσσό της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Aselsan.

Παράλληλα οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις αξιολογούν και δοκιμάζουν νέα σειρά προϊόντων της THEON Sensors. Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία του άρθρου στέλεχος του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών φέρει διόπτρα ΝΥΧ κατά τη διάρκεια άλματος ελεύθερης πτώσης. Oι διόπτρες ΝΥΧ αντιπροσωπεύουν τη τελευταία γενιά της τεχνολογίας.