Από την Τετάρτη 12 έως και την Τρίτη 18 Ιουνίου, η 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης συμμετείχε, με δύο αεροσκάφη F-4E Phantom II AUP (Avionics Upgrade Program) και ανάλογο προσωπικό, συμμετείχαν στη δράση «Opens Days 2019» της ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Volkel της Ολλανδίας. Τα ελληνικά F-4E Phantom II AUP της 338 Μοίρας ήταν στο επίκεντρο της στατικής έκθεσης, την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 250.000 άτομα και απέσπασαν ευμενή σχόλια για τη χρώση τους.

Ως γνωστόν η Πολεμική Αεροπορία άρχισε να παραλαμβάνει F-4E Phantom II στις αρχές του 1974. Μετά την Κρίση των Ιμίων εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού σε 36 αεροσκάφη με κύριους τομείς: (α) Την επέκταση του ορίου επιχειρησιακής ζωής (β) Την αντικατάσταση του ραντάρ APQ-120 με το ραντάρ APG-65GY προκειμένου το αεροσκάφος να αποκτήσει βελτιωμένες δυνατότητες αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και (γ) Την εγκατάσταση νέου, σύγχρονου και σπονδυλωτού ηλεκτρονικού υπολογιστή πολλαπλού ρόλου προκειμένου το αεροσκάφος να αποκτήσει νέες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων.

Επιπλέον τα αναβαθμισμένα F-4E Phantom II AUP δέχθηκαν σύγχρονο σύστημα αδρανειακής ναυτιλίας και παγκόσμιου προσδιορισμού θέσεως (GPS), σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης, νέες και ικανότερες αρτηρίες μεταφοράς δεδομένων, πιστοποίηση των φορέων οπλικών συστημάτων με συγκεκριμένα όπλα προκειμένου να μπορούν να βάλουν σύγχρονα βλήματα αερομαχίας και προσβολής στόχων εδάφους και εκσυγχρονισμένο πιλοτήριο (cockpit) με καλύτερη εργονομία.