Στέλεχος του Αμερικανικού Στρατού δημοσίευσε φωτογραφίες από τις εργασίες μετατροπής αμερικανικών αρμάτων μάχης M-60A3 σε ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-3. Φυσικά η μετατροπή αφορά την εξωτερική εμφάνιση και τα «ρωσικά» οχήματα χρησιμοποιούνται για την παροχή ρεαλιστικής εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «BMP-surrogate» («BMP-S»), εφαρμόζεται στο εργοστάσιο Rock Island Arsenal στο Ιλινόις και μέχρι σήμερα έχουν μετατραπεί 10 M-60A3 σε BMP-3. Κατά τη διαδικασία ο βάρους 15.000 λιβρών (περίπου 7.500 κιλών) πύργος του M-60A3 αφαιρείται και στην θέση του τοποθετείται μια κατασκευή το οποίο μετατρέπει το όχημα και το κάνει να ομοιάζει με το BMP-3.

Επιπλέον εργασίες αφορούν στην τοποθέτηση μη-λειτουργικού οπλισμού και εξωτερικών αγωγών και καλωδίων για να προσομοιωθεί  το θερμικό ίχνος του BMP-3. Τα «BMP-3» χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση για ρεαλιστικότερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια ασκήσεων, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν επανδρωμένα ή μη-επανδρωμένα, ανάλογα με το σενάριο της άσκησης.

Παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι 14 M-113A3, με τροποποιημένους πύργους από τεθωρακισμένα οχήματα M2A2 Bradley Fighting, μετατράπηκαν για να ομοιάζουν με BMP-2.