Ο Βρετανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει ένα νέο, ολοκληρωμένο και φορητό σύστημα επίγνωσης της κατάστασης, το οποίο προορίζεται για τον στρατιώτη. Το σύστημα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κινητό τηλέφωνο (Smartphone), το οποίο μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο LTE (Long Term Evolution). Το σύστημα παρέχει πληροφορίες, με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο, για τη θέση του στρατιώτη, των φίλιων και των εχθρικών δυνάμεων. Επίσης, προβάλει ψηφιακούς χάρτες, εικόνα, φωτογραφίες, μηνύματα.

Έτσι ο στρατιώτης γνωρίζει επακριβώς που βρίσκεται, που είναι οι φίλιες δυνάμεις, που είναι ο εχθρός και ποιες είναι οι διαταγές του. Η εικόνα και οι πληροφορίες ενός συστήματος μπορεί να διαμοιραστεί με όλα να κλιμάκια διοίκησης. Για παράδειγμα, ένας διοικητής ομάδας μπορεί να δημιουργήσει έναν χάρτη περιοχής με πληροφορίες σχετικά με τις εχθρικές θέσεις, τις θέσεις ναρκοπεδίων κ.ά. και να στείλει το χάρτη σε μια φίλια μονάδα πυροβολικού, η οποία στη συνέχεια θα προσβάλει τον εχθρό με ακρίβεια.

Comments

 1. η Aselsan έχει ήδη έτοιμο αντίστοιχο τέτοιο σύστημα και θα αρχίσει να εντάσσεται σύντομα στις μονάδες…
  η σύγκριση με τον ελληνικό στρατό είναι…καταθλιπτική.

 2. Από όσα όπλα παρουσιάζονται σήμερα αυτό ισως είναι μες τα δυο τρία σημαντικότερα!
  Και για όσους αναρωτηθούν γιατί το χαρακτηρίζω όπλο και μάλιστα τόσο σημαντικό ,δεν μπορώ να τους εξηγώ γιατί βαριέμαι να γράφω ώρες η και μέρες….

  Αναγκαστικά πρεπει να ρίξω και εδώ διπλή Καληνυχτα ,μιας και εδώ δεν ξημερώνει…
  ΥΓ.
  Κάτσε να βρούμε πρώτα πια εξάρτυση η αρβύλα θα αγοράσουμε….γιατί για να φτιάξουμε δεν….

 3. Γιατί αγχώνεστε? Κάποια στιγμή θα αγοράσουμε και εμείς τέτοια και θα το βάζουμε μέσα στο Μ71, στη θέση της καραβανας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *