Ο επιεικώς ανεκδιήγητος ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε μπαχαλάκηδες τους αστυνομικούς της ομάδας «ΔΕΛΤΑ». Ποιος ο Τόσκας. Που επί των ημερών του σκοτώθηκαν 100 άνθρωποι στο Μάτι και δεν έβρισκε κάποιο επιχειρησιακό λάθος.  

Αλλά έτσι είναι Νίκο Τόσκα. Η «ΔΕΛΤΑ» χαλούσε τη πιάτσα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ομάδα «ΔΕΛΤΑ» δεν ήταν που έπιανε τους κουκουλοφόρους που οι δικηγόροι του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται; Το σωστό θα ήταν να πει «κατήργησα τη ΔΕΛΤΑ εξοφλώντας το γραμμάτιο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αναρχικό χώρο».

Τον ενοχλούσε που η ΔΕΛΤΑ έσωζε την ελληνική σημαία από τους δήθεν επαναστάτες των Εξαρχείων που αυτοί καίγανε. Τον ενοχλούσε πως η ΔΕΛΤΑ ήταν η αιχμή του δόρατος. Τον ενοχλούσε γιατί η ΔΕΛΤΑ δεν τηρούσε αμυντική στάση. Έκανε συλλήψεις.  

Μήπως επί των ημερών του Τόσκα εκδηλώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε αστυνομικές δυνάμεις; Που επί κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι αστυνομικοί της ΥΑΤ ήταν μόνιμος στόχος από τις συλλογικότητες των Εξαρχείων;

Αυτή ήταν η ΔΕΛΤΑ και ας ελπίσουμε η νέα ομάδα που λέγεται πλέον ΔΡΑΣΗ να λειτουργήσει με το πνεύμα της ΔΕΛΤΑ. Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο γιατί πραγματικά δεν αξίζει. Για όσους γνωρίζουν η ΔΕΛΤΑ ήταν και είναι μεγάλο κεφάλαιο με ιστορία και προσφορά στην Ελληνική Αστυνομία.

Ένας παλιός καλός φίλος, δυστυχώς πλέον δεν είναι στη ζωή. Ο Δημήτρης επικεφαλής της Ομάδας Δέλτα 4 τότε που μόνος του πήγε και άρπαξε τη σχεδόν καμμένη ελληνική σημαία…