Δυστυχώς το ζήσαμε  και αυτό!  Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, είκοσι περίπου μέλη της αναρχικής ομάδας «του Ρουβίκωνα» εισήλθαν σχεδόν ανενόχλητοι στο Στρατόπεδο Παπάγου όπου στεγάζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία και αφού διάνυσαν 200 περίπου μέτρα έφθασαν στα σκαλοπάτια του κυρίως κτηρίου του Υπουργείου και πέταξαν προκηρύξεις. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα μπορούσαν να πετάξουν μέχρι και …βόμβες!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος για το liberal.gr

Το γεγονός αυτό και μόνο είναι ο ορισμός του ευτελισμού! Προκαλεί σε όλους μας εκτός από προβληματισμό,  θλίψη, αγανάκτηση  και έκδηλη ανησυχία,  ενώ στην απέναντι μεριά του Αιγαίου …γέλιο!  Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρουν «οι έξω»  μετά από ένα τέτοιο γεγονός την Χώρα και αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την διακυβέρνηση της όταν υπάρχει αδυναμία να εξασφαλισθεί ο υποτιθέμενος αυστηρότερα φυλασσόμενος χώρος της επικράτειας;

Πέρα από τις οποιεσδήποτε υπηρεσιακές ευθύνες οι οποίες  αναντίρρητα υπάρχουν για αυτό το θλιβερό γεγονός και είναι βέβαιο ότι θα εντοπισθούν,  το θέμα είναι πρωτίστως  πολιτικό και την συνολική ευθύνη την έχει ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Η αναμφίβολη και πασιφανής  ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στις πρακτικές του Ρουβίκωνα, τον αποθράσυνε σε τέτοιο σημείο που να «μπουκάρει» και στο ….ΥΠΕΘΑ. Όμως θα μου πείτε….«Είδαν φως και ανέβηκαν»! Που να το φανταζόμασταν ότι θα ήταν περίπατος για αυτούς να φθάσουν 3 ορόφους μόλις κάτω από το Γραφείο του Υπουργού, όταν για να εισέλθει ακόμα και ένα ενεργεία Στέλεχος των ΕΔ υφίσταται εξονυχιστικό  έλεγχο.

Δεν ξέρουμε αν θα εκδοθεί τελικά από το ΥΠΕΘΑ Δελτίο Τύπου, ή θα «πασάρει» το θέμα στο ΓΕΕΘΑ, αλλά ελπίζουμε να μην γίνουν  πάλι επιλεκτικές διαρροές του τύπου «ότι θα πέσουν κεφάλια» σε μία προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας και μετατόπισης των ευθυνών . Ευχόμαστε ο κ. Υπουργός επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από την «βολική» για άλλους λόγους  9ημερη απουσία του θα πρέπει να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να αναλάβει τις ευθύνες του αν και δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο!

*Ο κος Λουκόπουλος Κωνσταντίνος είναι Υποστράτηγος Ε.Α. 

Πηγή: http://www.liberal.gr