Ομάδα είκοσι ατόμων του Ρουβίκωνα κατάφερε να εισέλθει στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και να πετάξει φέιγ βολάν ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι δίχως να γίνει ούτε η μια σύλληψη.

Πρόκειται για πλήρη διασάλευση της δημόσιας τάξης η οποία επιβεβαιώνεται με το σημερινό γεγονός απόρροια της αδιαφορίας και αδράνειας που επιδεικνύει η κυβέρνηση για αυτού του είδους τα θέματα. 

Αξίζει να τονιστεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία χρόνια που ομάδα ατόμων έχει καταφέρει να εισέλθει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011. Κι από τότε ενώ υποτίθεται πως είχαν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας φάνηκε τελικά η γύμνια μας στη φύλαξη εγκαταστάσεων. Όχι απλά κατάφεραν να μπουν αλλά αποχώρησαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Για το θέμα υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες τόσο από πλευράς ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ όσο και από πλευράς Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ΕΛ.ΑΣ σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ:

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία.

Αλλά είπαμε, όταν έχουμε Υπουργό που κάνει διάλογο με τις συλλογικότητες πως θα γίνουν συλλήψεις;