Από την εποχή των AMX-10P και των BMP-1 ο Ελληνικός Στρατός περνά στην εποχή των ΤΟΜΑ Marder. Τα ΤΟΜΑ Marder παρά τη παλαιότητα τους είναι μια μεγάλη ανάσα για το Πεζικό και ειδικά το Δ Σώμα Στρατού που σταδιακά θα αξιοποιεί ένα ικανό και αξιόμαχο ΤΟΜΑ δίπλα στις Επιλαρχίες των Leo 2. Ευχή όλων είναι να παραληφθεί το σύνολο των γερμανικών μεταχειρισμένων Marder 1A3 και να εκσυγχρονιστούν στη τελευταία έκδοση.

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 αφίχθησαν στην χώρα μας τα πρώτα 6 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3. Τα ΤΟΜΑ Marder 1Α3, τα οποία παραλαμβάνονται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με την Γερμανία, θα προωθηθούν σε Μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η άφιξη των ΤΟΜΑ Μarder 1Α3 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής τους ισχύος, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των Τεθωρακισμένων.