Ο παραλογισμός που κυκλοφορεί εδώ και δύο ημέρες στα ελληνικά media και την πολιτική σκηνή δεν περιγράφεται. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Ουδεμία σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Μεταξύ άλλων ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που κυκλοφορεί είναι πως ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 της Π.Α θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ στις εκεί εγκαταστάσεις της Lockheed Martin. Κάτι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό.

Όλες οι εργασίες εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών θα γίνουν στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με τη συμμετοχή και άλλων ιδιωτικών εταιρειών που λάβουν πληθώρα υποκατασκευαστικού έργου. Η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί είναι εξαιρετικής σημασίας για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Ταυτοχρόνως, διασφαλίζεται το μέλλον της ΕΑΒ ενώ η εγχώρια προστιθέμενη αξία πολλαπλασιάζεται.

Συγκεκριμένα, όλα τα απάρτια θα έρθουν από τις ΗΠΑ και τις εμπλεκόμενες αμερικανικές εταιρείες όπως είναι η Northrop Grumman με το ραντάρ AESA AN/APG-83 και ακολούθως θα «φορεθούν» στα F-16 της Π.Α με όλες τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες. Ο ρόλος και η σημασία της ΕΑΒ αναβαθμίζεται ενώ ιδιωτικές εταιρείες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας λαμβάνουν κρίσιμο υποκατασκευαστικό έργο όπως είναι ο τομέας των καλωδιώσεων ή των επικοινωνιών.