Ο Αμερικανός Στρατηγός, Paul Ostrowski, Διευθυντής του Σώματος Προμηθειών του Στρατού, απαντώντας σε ερώτηση του Γερουσιαστή, Richard Blumenthal, δήλωσε, στην Αμερικανική Γερουσία, ότι ο Αμερικανικός Στρατός θα αποσύρει από την ενεργό υπηρεσία όλα τα μεταφορικά ελικόπτερα UH-60A Black Hawk μέχρι το 2024. Αρχικά θα αποσυρθούν, έως το 2022, τα UH-60A από την Εθνοφρουρά, και στη συνέχεια, έως το 2024, από τον Αμερικανικό Στρατό.

Τα πρώτα UH-60A εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 1979, πρόκειται δηλαδή για ελικόπτερα 40 ετών, αλλά με δυνατότητας αναβάθμισης, άρα και περαιτέρω υπηρεσίας. Σήμερα, ο Αμερικανικός Στρατός διατηρεί σε υπηρεσία περίπου 2.100 UH-60, διαφόρων εκδόσεων και διαμορφώσεων, ενώ η γραμμή παραγωγής παράγει την έκδοση UH-60M. Για το μέλλον ο Αμερικανικός Στρατός σκοπεύει να αντικαταστήσει τα ελικόπτερα των εκδόσεων UH-60A/L με 760 ελικόπτερα της έκδοσης UH-60V.

Comments

 1. Ακόμα δεν μπορούμε να γράψουμε κάτω από άλλο σχόλιο ή εγώ κάτι δεν κάνω σωστά?
  Κατά τα άλλα, είναι πολλά τα ε/π που θα αποσυρθούν, οπότε λογικά εάν το θελήσουμε, θα πάρουμε κάποιον αριθμό. Παλαιά ξε-παλαιά, είναι είναι πολύ νεότερα από τα Χιούι.

 2. Τα ελικόπτερα αυτά ειναι καταπονημένα βαρύτατα, θα απαιτούν αρκετό χρήμα να να έρθουν στα μέτρα μας.
  Τα Huey μποrούν να αντικατασταθούν από αρκετά φθηνά H145M.

 3. Αυτές είναι οι εξελίξεις που θα ήταν απλά βούτυρο στο ψωμί μας αν δεν είχε επιλεγεί το ΝΗ90 αλλά τα uh60 στις αρχές του ’00 όπου θα είχε δημιουργηθεί η υποδομή εκπαίδευσης και υποστήριξης με ένα εκπληκτικό και οικονομικό ελικόπτερο και τα επιπλέον θα έρχονταν και θα κούμπωναν πάνω σε γνωστέ δομές. δλδ ότι γίνεται τώρα με τα επιπλέον chinook. Βεβαια τα ελικόπτερα πλέον είναι τμήμα της LM οπότε πολύ πιθανό να κάνουμε αγορά 20 νέων μεταφορικών με δώρο ακόμα 20-40 έκδοσης -Α που εννοείται θα εκσυγχρονίσουμε και θα απαξιώσουμε τα nh90 .

 4. Θα ηταν πολυ ιδανικο να σκουπιζαμε 70-90 Blackhawk, αλλά αφου περνούσαν απο εργοστασιακη συντηρηση για να ερθουν σε zero-hours επιπεδο και να εκσυγχρονίζονταν 2-3 πράγματα στα οποια κρίνεται σκόπιμο. Τα λεφτά δεν θα ταν λίγα σε μια τετοια περίπτωση, αλλα σίγουρα θα ταν πολυ φτηνότερα απο το να πέρναμε καινουργια.

  Ελπίζω οπως ενεργήσαμε για τα Kiowa, να πράξουμε και για τα μεταφορικά ελικοπτερα. Σε κάθε περίπτωση θεωρω αυτονοητη την συντηρηση και εκσυγχρονισμο. Εμεις βεβαια δεν τα κάνουμε αυτά (και τα ch-47, AS IS τα πήραμε) αλλά κάποτε θα πρεπει να αλλάξει αυτό.

 5. Νόμιζα ότι ενδιαφερόμασταν μόνο για UH60L…
  Σε κάθε περίπτωση για αντικατάσταση των Huey καλά είναι και τα Α!
  Πάντως η αεροπορία στρατού δεν θα έλεγα ότι έχει άμεσες και πιεστικές ανάγκες.
  Αν αξιοποιήσει τα 25 CH47 και παραλάβει επιτέλους τα 20 NH90 μια χαρά θα είναι.
  Εκεί πρέπει να επιλέξει αν θα αυξήσει τα NH90 ή θα επιλέξει να προμηθευτεί και 3ο τύπο ελικοπτέρου (ελαφρύτερου του NH90) οπότε το Backhawk είναι ιδανική επιλογή που θα προσφέρει ομοιοτυπία τουλάχιστον με τα Seahawk του ΠΝ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *