Ο Διευθυντής Προγράμματος του MH-47G, Αντισυνταγματάρχης Robert Klarenbach, δημοσιοποίησε το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξη της έκδοσης Block.3 του μεταφορικού ελικοπτέρου CH-47 Chinook, η οποία θα αποτελεί αναβάθμιση των εκδόσεων CH-47F Block.2 και MH-47G και θα επιτρέψει στα Chinook να παραμείνουν σε υπηρεσία έως τη δεκαετία του 2060.

Σύμφωνα με τον Αντισυνταγματάρχης Klarenbach, η Boeing αναμένεται να ξεκινήσει την ανάπτυξη της έκδοσης Block.3 στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας, με πιθανότερο το έτος 2027, ενώ η ένταξη σε υπηρεσία προσδιορίζεται για τα τέλη της δεκαετίας του 2030 ή τις αρχές της δεκαετίας του 2040. Υπενθυμίζουμε ότι η παραγωγή χαμηλού ρυθμού της έκδοσης CH-47F Block.2 Chinook αναμένεται να ξεκινήσει το 2023.

Το τι βελτιώσεις θα περιλαμβάνει η έκδοση Block.3 είναι άγνωστο. Ωστόσο μεγάλη έμφαση θα δοθεί στο συγκρότημα ισχύος και μετάδοσης της κίνησης, τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και σε επίπεδο ασφάλειας. Ενδεχομένως να υπάρξει και πρόβλεψη για μη-επανδρωμένες πτήσης του ελικοπτέρου.