Η αμερικανική Northrop Grumman, η ευρωπαϊκή MBDA και η σουηδική Saab ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν, με απόλυτη επιτυχία, τη δημιουργία ενός ενιαίου περιβάλλοντος διαχείρισης του αντιαεροπορικού συστήματος CAMM (Common Anti-air Modular Missile), της MBDA, του ραντάρ Giraffe, της Saab, και του συστήματος διαχείρισης μάχης IBCS (Integrated Battle Command System), της Northrop Grumman.

Το CAMM είναι το πρώτο μη-αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα που ενσωματώθηκε στο IBCS. Ομοίως το Giraffe ήταν ο πρώτος μη-αμερικανικός αισθητήρας που ενσωματώθηκε στο σύστημα. Τα σενάρια δοκιμών ήταν πολλά, ιδιαίτερα όμως δοκιμάστηκαν σενάρια ταυτόχρονης χρήσης όλων των συστημάτων: Το Giraffe εντόπισε της απειλές, έστειλε τις πληροφορίες στο IBCS, το οποίο ιχνήλασε και αξιολόγησε τις απειλές, ενώ το CAMM πέτυχε την αναχαίτιση τους.

Comments

  1. Ο CAMM γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικός σαν ολοκληρωμένη λύση χερσαίας και ναυτικής αντιαεροπορικής άμυνας… Ελπίζω να υπάρχουν νέα μυαλά με όρεξη και φαντασία στην λήψη αποφάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *