Νέα γαλλική πρόταση από τη Naval Group κατέφτασε σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) αναφορικά με το πρόγραμμα πρόσκτησης των γαλλικών κορβετών Gowind 2800 HN. Η νέα οικονομική προσφορά του γαλλικού ναυπηγικού κολοσσού αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στο ΠΝ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κύριοι άξονες της νέας πρότασης σύμφωνα με πληροφορίες του DefenceReview.gr θα είναι οι ακόμη πιο ευνοϊκοί όροι αποπληρωμής, η επικαιροποίηση των τιμών ναυπήγησης, η διευρυμένη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που θα είναι άνω του 30% και η προοπτική χρηματοδότησης του προγράμματος ναυπήγησης. Παράλληλα και στο θέμα του Follow On Support οι Γάλλοι καταθέτουν αυξημένη διάρκεια καλύπτοντας τις σχετικές απαιτήσεις που τέθηκαν κατά τη προηγούμενη πρόταση του Δεκεμβρίου από τους επιτελείς του ΠΝ.

Από επιχειρησιακής και τεχνικής σκοπιάς δεν αναμένεται κάποια καίρια αλλαγή στη διαμόρφωση εξοπλισμού των Gowind και κύριες βελτιώσεις των Γάλλων αφορούν το οικονομικό σκέλος (όροι αποπληρωμής, κόστος πρότασης, και το βασικό ζητούμενο που είναι η συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας.

Επικεφαλής της παρουσίασης της Naval Group είναι ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος Pierre Éric Pommellet ο οποίος κατέφτασε πριν λίγη ώρα στο Πεντάγωνο. Υπενθυμίζεται πως ο Pierre Éric Pommellet είχε αναλάβει προσωπικά τη περίπτωση των FDI έχοντας απευθείας επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο εκτιμάται πως ενδέχεται και να συναντήσει.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από τον γράφοντα και το DefenceReview.gr