Η Northrop Grumman ανακοίνωσε ότι ενσωμάτωσε με επιτυχία, στα ελικόπτερα UH-1Y Venom και AH-1Z Viper του προγράμματος H-1, ένα νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή αποστολής. Ως γνωστών το πρόγραμμα H-1 των Αμερικανών Πεζοναυτών έχει ως σκοπό την αντικατάσταση των ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-1N Twin Huey και των επιθετικών ελικοπτέρων AH-1W Super Cobra με νέα ελικόπτερα καλύτερων επιδόσεων, μεγαλύτερης αξιοπιστίας, χαμηλότερου συνολικού κόστους λειτουργίας και αυξημένης ομοιοτυπίας.

Ο νέος ηλεκτρονικός υπολογιστής αποστολής TRMC (Tech Refresh Mission Computer) ενσωματώνει επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται δεδομένα και εντολές για διαφορετικές λειτουργίες ταχύτητα. Συνολικά ο TRMC μπορεί να υποστηρίξει τέσσερις ανεξάρτητες οθόνες πολλαπλών λειτουργιών.

Ο TRMC είναι τμήμα του συστήματος IAS (Integrated Avionics System), το οποίο ανέπτυξε η Northrop Grumman για το πρόγραμμα H-1. Το σύστημα IAS είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία και απεικόνιση όλων των παραμέτρων λειτουργίας των ελικοπτέρων όπως επιδόσεις, ναυτιλία, έλεγχος αισθητήρων, απεικόνιση της τακτικής κατάστασης κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *