Η γερμανική ThyssenKrupp, η θυγατρική της Atlas Elektronik και η νορβηγική Kongsberg ανακοίνωσαν τη σύσταση μιας κοινοπραξίας (50%-50%) με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος μάχης συμβατικών υποβρυχίων.

Στο μέλλον, η κοινοπραξία «kta Naval Systems» θα αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή συστημάτων μάχης υποβρυχίων της ThyssenKrupp Marine Systems, η οποία κατασκευάζει τα T-212 και φυσικά τα T-214 που υπηρετούν και στο ΠΝ.

Η σύσταση της κοινοπραξίας έρχεται σε μια περίοδο που η Γερμανία με τη Νορβηγία εργάζονται πάνω σ’ ένα κοινό και φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης, ναυπήγησης και τεχνικής υποστήριξης νέων υποβρυχίων.

Συγκεκριμένα, η ThyssenKrupp επεξεργάζεται μια κοινή πρόταση προς τη Νορβηγία και τη Γερμανία για τη ναυπήγηση τεσσάρων και δύο υποβρυχίων αντίστοιχα, τα οποία θα βασίζονται στο εν υπηρεσία T-212A. Τα νέα υποβρύχια (T-212CD : Common Design) αναμένεται να ξεκινήσουν τη ναυπήγηση τους το 2019, ενώ οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Όπως είναι φυσικό τα υποβρύχια T-212CD θα ενσωματώνουν το νέο σύστημα μάχης της kta Naval Systems. Μάλιστα, στόχος της νέας κοινοπραξίας είναι η διάθεση του νέου συστήματος μάχης και στα υποβρύχια τύπου T-214.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *