Η Raytheon ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο ύψους $ 10,6 εκατομμυρίων για την εκτέλεση ενός νέου γύρου δοκιμών καλής λειτουργίας και επίδειξη του βλήματος AGM-154C1 JSOW-ER (Joint Standoff Weapon Extended Range). Κατά τη νέα φάση θα δοκιμαστούν βλήματα τα οποία ενσωματώνουν αλλαγές τόσο σε επίπεδο υλικού (hardware), όσο και σε επίπεδο λογισμικού (software). Οι δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2019.

Με μέγιστο βεληνεκές 560 περίπου χιλιόμετρα το AGM-154C1 JSOW-ER αναπτύχθηκε για την προσβολή κυρίως εναντίον σταθερών στόχων στο έδαφος και κατά πλοίων. Τα βλήματα AGM-154C1 JSOW-ER έχει την ικανότητα να επιχειρεί στο πλαίσιο δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων δεδομένου ότι διαθέτει αυτόνομο σύστημα ζεύξης δεδομένων (Link-16), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνει στοιχεία καθοδήγησης από άλλες πλατφόρμες, εκτός αυτής από την οποία έγινε η άφεσή του.

Αυτή είναι και σημαντικότερη διαφοροποίηση του σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, ενώ για την καθοδήγησή του προς το στόχο χρησιμοποιεί συνδυασμό δορυφορικής και αδρανειακής ναυτιλίας (GPS/INS) και διαθέτει στο ρύγχος του αισθητήρα υπερύθρων (IR Seeker) για την τερματική φάση της ακριβούς καθοδήγησής του προς το στόχο.