Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους $ 10,5 εκατομμυρίων με τη Lockheed Martin για τη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων κάλαθων ρουκετών για τα συστήματα M-270 MLRS (Multiple-Launch Rocket System) και M-142 HIMARS (High Mobility Artillery System). Οι νέοι κάλαθοι ρουκετών θα σχεδιαστούν για να υποστηρίζουν τη χρήση των κατευθυνόμενων ρουκετών GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System).

Οι κάλαθοι ρουκετών που χρησιμοποιούνται σήμερα δεν ανατροφοδοτούνται με νέες ρουκέτες, αλλά αφαιρούνται και στη θέση τους τοποθετείται άλλος κάλαθος ρουκετών με έξι (6) ρουκέτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σπατάλη χρόνου στον ανεφοδιασμό και αυξημένες δαπάνες. Οι νέοι κάλαθοι ρουκετών θα επιτρέπουν τον ανεφοδιασμό του συστήματος με ρουκέτες στον ίδιο κάλαθο. Έτσι όχι μόνο θα υπάρξει οικονομικό όφελος, με τη χρήση λιγότερων κάλαθων για περισσότερες βολές, αλλά θα μειωθεί και ο χρόνος ανεφοδιασμού του συστήματος. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2021.

Comments

    1. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τίποτα, παρα μόνο η καρέκλα και οι κομματικοί στρατοί!
      Υ.Γ. 40 συστήματα στις ΗΠΑ περιμένουν!

        1. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι οτι οι πρώτες επαφές είχαν γίνει το 2013 και το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε πριν απο έναν χρόνο περίπου. Σε τί στάδιο βρισκόμαστε τώρα δεν το γνωρίζω. (Όποιος γνωρίζει κάτι να μας ενημερώσει). Αν δεν ήταν ένα όπλο που παίρνει συνεχώς αναβάθμιση με αλματώδεις ρυθμούς, αυξάνοντας συνεχώς τις δυνατότητες και το οποίο είναι ιδανικό για Έβρο και Αιγαίο θα το μπορούσα να το καταλάβω. Η μή αποκτησή τους όμως με δική μας ευθύνη είναι εγκληματική και μου θυμίζει την περίπτωση των leo που κατέληξαν στην Τουρκία! Γενικά αυτή η αδιαφορία των τελευταίων ετών όσον αφορά την άμυνα θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για θέσπιση εισαγγελέα εθνικής αμύνης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *