Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Drive» η Ρωσία αναπτύσσει ένα νέο βλήμα αερομαχίας, το οποίο ομοιάζει με τα βλήματα R-77 (μέσου βεληνεκούς), αλλά είναι μικρότερο σε μήκος απ’ όλες τις εκδόσεις του R-77 που βρίσκονται σε υπηρεσία. Ομοίως έχει μικρότερο μήκος και από τα βλήματα μικρού βεληνεκούς R-74 και K-74M. Το μικρότερο μήκος είναι ιδανική συνθήκη για χρήση από τον περιορισμένο χώρο των εσωτερικής σημείων ανάρτησης οπλισμού των νέων Su-57.

Το βλήμα βρίσκεται σε θέση εκθεσιακής επίδειξης στις εγκαταστάσεις της Vympel στη Μόσχα και η φωτογραφία είναι από τις 18 Νοεμβρίου του 2019 (το νέο βλήμα εμφανίζεται πρώτο, στην κορυφή). Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Δημάρχου Μόσχας, Sergei Sobyanin, στην εταιρία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια λειτουργίας της. Από τη συγκεκριμένη φωτογραφία προκύπτουν και οι συγκρίσεις στις διαστάσεις του νέου βλήματος με τα R-77, R-74 και K-74.

Το ακροφύσιο είναι εμφανώς μεγαλύτερο κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι το νέο βλήμα ενσωματώνει σύστημα κατευθυνόμενης ώσης. Επίσης δεν έχει τα πτερύγια σταθεροποίησης, στο μέσο, όπως το τρίτο στη σειρά βλήμα. Ο κόκκινος κώνος στην κεφαλή του βλήματος παραπέμπει στο R-77, ο οποίος ενσωματώνει σύστημα καθοδήγησης ημί-ενεργού ραντάρ ή παθητικού ραντάρ ή υπέρυθρου συστήματος.

Οι μικρές οπές, αμέσως μετά τον κόκκινο κώνο, παραπέμπουν σε πυροκροτητή προσέγγισης λέιζερ και πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας, θραυσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι η πολεμική κεφαλή ενεργοποιείται κοντά στο στόχο και όχι κατά την επαφή του με το στόχο. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το νέο βλήμα είναι εξέλιξη-έκδοση του R-77 και αναπτύσσεται για χρήση από το Su-57.