Η αυστριακή εταιρία Trixy Aviation παρουσίασε ένα ελαφρύ επανδρωμένο σύστημα εναέριας επιτήρησης και παρατήρησης σε πραγματικό χρόνο για πολιτικές και στρατιωτικές εφαρμογές.

Το MARSO (Manned Airborne Real-time Surveillance Observation) ενδείκνυται για χρήση τόσο πάνω από έδαφος όσο και πάνω από θάλασσα. Πρόκειται για ένα φτηνό και οικονομικό σύστημα πολλαπλού ρόλου, το οποίο χρησιμοποιεί προηγμένους αισθητήρες (ραντάρ RST WSMS-S, τηλεοπτική και υπέρυθρη κάμερα). Το ραντάρ RST WSMS-S μπορεί να ερευνήσει μια περιοχή εμβαδού 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μια ώρα.

Η εμβέλεια του ανέρχεται στα 200 χιλιόμετρα. Έχει σπονδυλωτή κατασκευή και απαιτεί ελάχιστες υποδομές στο έδαφος. Η αυτονομία του μπορεί να αυξηθεί στις έξι ώρες με τη χρήση εξωτερικών δεξαμενών καυσίμου

Το MARSO στηρίζεται στο ελικοφόρο όχημα TRIXYEYE και απαιτεί δύο άτομα πλήρωμα. Μπορεί να πετάξει με ταχύτητες έως και 100 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το μέγιστο επιχειρησιακό του ύψος ανέρχεται στα 4.500 μέτρα. Το ωφέλιμο βάρος ανέρχεται στα 280 κιλά

Σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου σημείου, το οποίο απαιτεί εγγύς προσέγγιση, για την ασφάλεια του το MARSO ενσωματώνει και τέσσερα Mini-UAV, εξωτερικά, στο κάτω μέρος της ατράκτου, τα οποία μπορούν να αφεθούν (ένα κάθε φορά), να καθοδηγηθούν στην περιοχή ενδιαφέροντος και να διαβιβάσουν πίσω στο MARSO, και σε πραγματικό χρόνο, τα ευρήματα.