Σύμφωνα με το δημοσίευμα της La Tribune η Naval Group βρίσκεται σε φάση συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τη Σαουδική Αραβία στα πλαίσια εκκίνησης προγράμματος πρόσκτησης νέων φρεγατών. Όπως είναι γνωστό η Σαουδική Αραβία είχε υπογράψει σύμβαση με την Αμερικανική Lockheed Martin για τις MMSC.

Το πρόγραμμα είναι άγνωστο εάν έχει προχωρήσει και που βρίσκεται. Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί η Σαουδική Αραβία στρέφεται σε νέες φρεγάτες αφού είχε παραγγείλει τις αμερικανικές MMSC; Μήπως σιωπηλά ακυρώθηκε και ναυάγησε το πρόγραμμα;

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε τον Μάιο του 2017 τη λεγόμενη LoA (Letter of Acceptance). Στις 24 Οκτωβρίου του 2019 στα αμερικανικά ναυπηγεία πραγματοποιήθηκε η κοπή πρώτου ελάσματος για το πρώτο πλοίο. Από τότε έχουν περάσει 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τη La Tribune η Naval Group έχει καλές σχέσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από τη δεκαετία του 1980. Τον Ιούνιο του 2022 υπέγραψε προγράμματα υποστήριξης του υφιστάμενου υλικού στα πλαίσια των παλαιών προγραμμάτων Sawari 1 και Sawari 2 για το Ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας. Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει πως το Ριάντ σύντομα θα εκκινήσει νέο πρόγραμμα φρεγατών.