Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στις 24 Ιανουαρίου, ο Τουρκικός Στρατός (TKK) πραγματοποίησε σειρά βαλλιστικών και αντιναρκικών δοκιμών επί του οχήματος Hizir (4 x 4) σχεδίασης και ανάπτυξης της τουρκικής Katmerciler. Το Hizir είναι ένα όχημα κατηγορίας MRAP (Mini-Resistance Armor Protected) σχεδιασμένο για την ασφαλή μεταφορά προσωπικού και για επιχειρήσεις εσωτερικής ασφαλείας. Το όχημα ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια της έκθεσης αμυντικής συστημάτων «High Tech Port 2016», το Νοέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με την Katmercielr, το Hizir μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές διαμορφώσεις και εκδόσεις όπως διοίκησης και ελέγχου, εντοπισμού χημικών και βιολογικών ουσιών, φορέας όπλων (πολυβόλα, αντιαρματικά κ.ά.), διακομιδής τραυματιών και ασθενών, ασφάλειας συνόρων, αναγνώρισης κ.ά. Στην βασική του έκδοση (μεταφοράς προσωπικού) το όχημα ενσωματώνει έναν τηλεχειριζόμενο πύργο μάχης, ο οποίος μπορεί να εφοδιαστεί με ένα πολυβόλο των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών ή με έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών.

Το Hizir μπορεί να μεταφέρει συνολικά εννέα άτομα (τον οδηγό και τον διοικητή μπροστά και μια ομάδα επτά στρατιωτών στη καμπίνα). Είναι εφοδιασμένο με κινητήρα της Cummins, έξι κυλίνδρων, 8.900 κυβικών εκατοστών, συνολικής ισχύος 400 ίππων στις 2.100 στροφές το λεπτό. Επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα και εμβέλεια 700 χιλιόμετρα.