Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας αναμένεται να οριστικοποιήσει, εντός του 2020, το πλαίσιο ανάπτυξης ενός νέου μαχητικού αεροσκάφος (F-X), για την αντικατάσταση των F-2, τη δεκαετία του 2030. Το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει και συνεταίρους στο πρόγραμμα, ενώ αναφέρει ότι οι δαπάνες για την ανάπτυξη του F-X, για το 2020, θα είναι της τάξεως των $ 256,5 εκατομμυρίων.

Comments

  1. Μάλλον πρέπει να το δούμε σοβαρά καθώς υπάρχουν πολλές καινοτομίες στα προϊόντα άμυνας της Ιαπωνίας.
    Απίθανο βέβαια καθώς ο Αμερικανός καραδοκεί !

  2. Θα ήταν μεγάλο λάθος για τους Ιάπωνες να συνεργαστούν με την Ελλάδα. Οι άνθρωποι όταν φτιάχνουν κάτι προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αν είχε γίνει στα Ναυπηγεία της Ιαπωνίας, αυτό που έγινε με τις ΤΠΚ και τα ναυπηγεία στην Ελλάδα σίγουρα οι διευθυντές θα είχαν κάνει χαρακηρι. Εδώ απλά ζητάνε και άλλα λεφτά. Η διαφορά ποιότητας των μηχανών Honda που φτιάχτηκαν στην Ιαπωνία από αυτές που πλέον η Honda φτιάχνει στην Ιταλία είναι εμφανής.
    Οι Ιάπωνες σκέφτηκαν το προφανές να βάλουν οπτικές ίνες αντί για καλώδια στο νέο αεροσκάφος. Είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξουν εξαιρετικό αεροσκάφος.

  3. Ιαπωνία, Ν. Κορέα και Βρετανία αναζητούν συνεταίρους για την δημιουργία νέου μαχητικού. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι σε ποιο πρόγραμμα θα προσχωρήσει η Τουρκία!
    Η Ελλάδα είναι δεδομένο οτι θα παραμείνει στο γήπεδο των ΗΠΑ και της Γαλλίας στον τομέα.

  4. Η Ελλάδα θέλει συμμάχους! Για αυτό και πρέπει να συνεργαστούμε και όλας με την Ιαπωνία. Τα χρήματα τα έχουμε αλλά είναι ξεροκέφαλοι οι πολιτικοί μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *