Η νοτιοκορεάτικη Poongsan ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φάση σχεδιασμού έρευνας και ανάπτυξης της κατευθυνόμενης ρουκέτας GGRM-5 (Gliding Guided Rocket Munition-5) και πλέον το πρόγραμμα, το οποίο η εταιρία αναπτύσσει μια εσωτερική χρηματοδότηση, έχει περάσει στη φάση της λεπτομερούς σχεδίασης και ανάπτυξης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018, οπότε και θα ξεκινήσουν οι δοκιμές. Στόχος της εταιρίας είναι η ρουκέτα GGRM-5 να είναι έτοιμη για παραγωγή το 2025.

Το πυρομαχικό χρησιμοποιεί αδρανειακό σύστημα καθοδήγησης (INS), σε συνδυασμό με σύστημα παγκόσμιου προσδιορισμού θέσης (GPS) και επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 100 χιλιομέτρων με πιθανότητα κυκλικού σφάλματος (CEP) τα 10 μέτρα. Το GGRM-5 ενσωματώνει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας, με την ίδια εκρηκτική ουσία που χρησιμοποιούν τα βλήματα των ναυτικών πυροβόλων διαμετρήματος 127 χιλιοστών.

Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρία το GGRM-5 θα πιστοποιηθεί για χρήση από τα ναυτικά πυροβόλα των 127 χιλιοστών της Hyundai Wia και της BAE Systems, αλλά όχι για χρήση από τα πυροβόλα του αυτού διαμετρήματος της Oto Melara, επειδή χρησιμοποιούν κοντύτερη θαλάμη.