Την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανάπτυξης μιας έκδοσης εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης Bradley M2A3 IFV (Infantry Fighting Vehicle) ανακοίνωσε η BAE Systems.

Το Bradley M-SHORAD (Mobile-Short Range Air Defense) είναι εφοδιασμένο με το ισραηλινό ραντάρ επιτήρησης αέρος pMHR, το οποίο αποτελεί έκδοση του ραντάρ MHR (Multi-Mission Hemispheric Radar). Ο εξοπλισμός του Bradley M-SHORAD αποτελείται από τρείς διαφορετικούς τύπους όπλων για χρήση κατά μη-επανδρωμένων οχημάτων (UAV), ελικοπτέρων και χαμηλά ιπτάμενων αεροσκαφών.

Για την αντιμετώπιση των UAV το Bradley M-SHORAD είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων, ενώ για την αντιμετώπιση ελικοπτέρων και αεροσκαφών χρησιμοποιούνται βλήματα FIM-92 Stinger (ένας τετραπλός εκτοξευτής) στις εκδόσεις RMP (Reprogrammable Microprocessor) και Block.1 (FIM-92D και FIM-92E αντίστοιχα) μέγιστου βεληνεκούς 4,5-5 χιλιομέτρων.

Τον εξοπλισμό του Bradley M-SHORAD συμπληρώνει το πυροβόλο XM-914 Bushmaster διαμετρήματος 30 χιλιοστών για χρήση κατά χαμηλά ιπτάμενων στόχων. Το XM-914 είναι μια ελαφρύτερη έκδοση του M-230 το οποίο εξοπλίζει τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache. To μέγιστο βεληνεκές του XM-914 είναι της τάξεως των 15 χιλιομέτρων αν και το δραστικό του βεληνεκές είναι τα 500 μέτρα. Εκτός από τα συμβατικά πυρομαχικά το XM-914 μπορεί να χρησιμοποιήσει και το νέο κατευθυνόμενο πυρομαχικό που ανέπτυξε η ATK (βλέπε σχετική ανάρτηση του Defence Review).