Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ειδικών επιχειρήσεων «SOFEX 2018», η οποία διοργανώθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας, οι εταιρίες Arnold Defense και Oshkosh παρουσίασαν το όχημα S-ATV (Special Purpose All-Terrain Vehicle) με το σύστημα εκτόξευσης ρουκετών των 70 χιλιοστών Fletcher.

To Fletcher, το οποίο χρησιμοποιεί τέσσερις κατευθυνόμενες ρουκέτες APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) της BAE Systems, είναι τοποθετημένο στην οροφή του οχήματος, πάνω από τη θέση του συνοδηγού, ενώ πάνω από τη θέση του οδηγού είναι τοποθετημένο ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών. Ο οπλισμός του οχήματος συμπληρώνεται από δύο πολυβόλα των 7,62 χιλιοστών, ένα στην θέση του συνοδηγού και ένα στην πίσω θέση από τον συνοδηγό. Το μέγιστο βεληνεκές των APKWS είναι 8 χιλιόμετρα.

Η ενσωμάτωση των κατευθυνόμενων ρουκετών APKWS επιτρέπει στο όχημα να εμπλέκει στόχους από απόσταση και με ακρίβεια. Η ανάπτυξη του έγινε με βάση τη σωρευμένη εμπειρία των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στο Αφγανιστάν και ειδικά από περιστατικά αδυναμίας ανταπόδοσης πυρών, λόγω μη επαρκούς ισχύος πυρός.

Για παράδειγμα, στέλεχος της Arnold Defense είπε ότι πρώην στελέχη των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, που συμμετείχαν ως σύμβουλοι στην ανάπτυξη του οχήματος, είπαν ότι σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκαν καθηλωμένοι στο Αφγανιστάν από εχθρικά πυρά τυφεκίων και πολυβόλων, διότι δεν επαρκούσε το βεληνεκές και η ισχύ των ελαφρών όλμων των 60 χιλιοστών που είχαν στη διάθεση τους. Αναγκαστικά ή περίμεναν να νυχτώσει και να προχωρήσουν ή καλούσαν για εγγύς αεροπορική υποστήριξη με κίνδυνο φίλιων απωλειών.

Ο συνδυασμός του οχήματος S-ATV με το σύστημα Fletcher προφέρει στις Ειδικές Δυνάμεις, και όχι μόνο, ισχύ πυρός, χωρίς να επιβαρύνει την ευελιξία τους. Βέβαια, το σύστημα δεν έχει σχεδιαστεί για αποκλειστική χρήση από τις Ειδικές Δυνάμεις. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και από μονάδες Πεζικού και Πεζοναυτών σε ρόλο υποστήριξης μάχης ή από δυνάμεις παράκτιας άμυνας για προσβολή στόχων εν πλω ή επί της ακτής ή για την προσβολή αεροπρογεφυρομάτων.