Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το νέο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης Oron, το οποίο ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Το αεροσκάφος αναπτύχθηκε από την Διεύθυνση Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DDR&D) του Υπουργείου Άμυνας, την Αεροπορία, το Στρατό, το Ναυτικό και την ΙΑΙ (Israel Aerospace Industries). Το Oron είναι εφοδιασμένο ραντάρ και πολλαπλά αυτόματα συστήματα συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη. Το αεροσκάφος-φορέας είναι ένα G550 της Gulfstream, το οποίο επιλέχθηκε για τις επιδόσεις και το χαμηλό κόστος υποστήριξης. Το Oron θα συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινής επίγνωσης της κατάστασης για το σύνολο των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σε πραγματικό χρόνο, ημέρα και νύχτα και υπό οποιαδήποτε καιρικές συνθήκες.

Comments

  1. Τα δύο embraer που ποτέ δεν εκδηλώνονται από έλλειψη ανταλλακτικών και πετάνε ως VIP,ας τα τροποποιήσουμε σε αυτό το ρόλο.
    Οι πολιτικοί μας ας πάνε και με τα αεροσκάφη της γραμμής,όπου που ξέρεις ίσως βρουν και τον μεγάλο έρωτα της ζωής τους,όπως ο μακαρίτης ο Αντρέας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *