Στη διεθνή αεροπορική έκθεση Dubai Airshow 2017, η Thales, σε συνεργασία με την PAL Aerospace, παρουσίασαν το νέο αεροσκάφος επιτήρησης Force Multiplier. Το αεροσκάφος έχει αυτονομία πτήσης δέκα ωρών και εκτελεί αποστολές θαλάσσιας επιτήρησης και επιτήρησης εδάφους. Απαιτεί έξι άτομα πλήρωμα (δύο πιλότοι, ένας συντονιστής, ένας χειριστής ραντάρ και δυο παρατηρητές).

Το Force Multiplier βασίζεται στο αεροσκάφος Dash-8 Q300 της Bombardier και ενσωματώνει συστήματα τα οποία του επιτρέπουν να εκτελέσει μια μεγάλη γκάμα στρατιωτικών και πολιτικών αποστολών όπως έρευνας και διάσωση στη θάλασσα, ανάπτυξης θαλάσσιων σωστικών μέσων, έλεγχος και επιτήρησης θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, επιτήρηση δασών κ.ά. Πρόκειται δηλαδή για ένα αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών επιτήρησης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Thales το αεροσκάφος θα τεθεί σε παραγωγή στις αρχές του 2018. Η Thales παρέχει το ραντάρ επιτήρησης πολλαπλών λειτουργιών Searchmaster, το σύστημα διαχείρισης αποστολής Amascos, καθώς και τον επίγειο σταθμό διοίκησης. Τον εξοπλισμό του αεροσκάφους συμπληρώνουν το ηλεκτροπτικό/υπέρυθρο σύστημα MX-15 HDI της Wescam και ο αισθητήρας R4A AIS της σουηδικής Saab.