Στο πλαίσιο του προγράμματος ERCA (Extended Range Cannon Artillery) ο Αμερικανικός Στρατός αναζητά νέες βιομηχανικές τεχνικές συγκόλλησης για χρήση στην παραγωγή των νέων πυρομαχικών που θα συνοδεύουν το νέο πυροβόλο Μ-1299. Η σχετική ανακοίνωση έγινε στις 18 Δεκεμβρίου και συνοδευτικέ από αίτημα ενδιαφέροντος προς τις αμυντικές βιομηχανίες.

Η νέα τεχνική θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή των πυρομαχικών XM-1128 (υψηλής εκρηκτικότητας, αυξημένου βεληνεκούς), XM-1113 (υψηλής εκρηκτικότητας, αυξημένου βεληνεκούς, με ενσωματωμένο κινητήρα) και M-795 (υψηλής εκρηκτηκότητας, ανάλογο του βλήματος M-864 DPICM : Dual-Purpose Improved Conventional Munition).

Το νέο πυροβόλο M-1299, του προγράμματος ERCA, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα πυροβολικού LRPF (Long Range Precision Fires), θα ενσωματώνει πέντε κύρια χαρακτηριστικά: (α) Τον πύργο XM-208 (β) Την κάνη XM-907 (γ) Το αυτόματο σύστημα γέμισης (δ) Νέα πυρομαχικά και (ε) Νέα προωθητικά γεμίσματα.

Η κάνη XM-907 είναι μήκους 58 διαμετρημάτων (8,99 μέτρων). Η μακρύτερη κάνη επιτρέπει στα αέρια, που προκαλούνται από την πυροδότηση του βλήματος, να επιδρούν για μεγαλύτερο χρόνο επί του βλήματος, με συνέπεια τη μεγαλύτερη εμβέλεια. Το αυτόματο σύστημα γέμισης είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να είναι διαθέσιμο από το 2024 και μετά (σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, οκτώ πρωτότυπα θα πρέπει να παραδοθούν στον Αμερικανικό Στρατό έως το 2023).

Τα νέα πυροβόλα θα έχουν σχεδόν δεκαπλάσιες ικανότητες από τα Μ-109 και M-777, μέσω της αύξησης του μέγιστου βεληνεκούς, του ρυθμού βολής, της φονικότητας και της μείωσης του βαθμού έκθεσης των φίλιων πυροβόλων στο εχθρικό πυρ. Επίσης τα νέα πυροβόλα θα παρέχουν 300% αύξηση της κάλυψης του πεδίου μάχης, σε σχέση με σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *