Σε ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής και το κυριότερο τη προμήθεια τυφεκίων ελευθέρου σκοπευτή προχωράει ο ΕΣ μέσω της απόφαση του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή. Τα εξοπλιστικά αυτά των ειδικών δυνάμεων είναι αρμοδιότητας του ΥΦΕΘΑ και ως εκ τούτων προχωρούν σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Το κυριότερο είναι τα νέα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή.

Ο Στεφανής άριστος γνώστης των ειδικών επιχειρήσεων από την ημέρα που είχε αναλάβει Α/ΓΕΣ διακατέχονταν πάντα από εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις ειδικές δυνάμεις και όλα τα θέματα που τις απασχολούν.

Ειδικότερα:                                                                                                     

Οι Ειδικές Δυνάμεις προμηθεύονται νέα αλεξίπτωτα ελεύθερης πτώσης έναντι κόστος 2.280.000 ευρώ.

Πρόγραμμα απόκτησης νέων εξωλέμβιων κινητήρων των 50-60 ίππων κόστους 1.440.000 ευρώ

Προμήθεια ελαστικών λέμβων ύψους 2.030.000

Προμήθεια τυφεκίου ελευθέρου σκοπευτή με κόστος 6.124.360 ευρώ

 Πρόκειται για σημαντικά προγράμματα που αφορούν τους Αμφίβιους Καταδρομείς. Με εξαίρεση το νέο τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή και τα αλεξίπτωτα που προορίζονται για το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών τα υπόλοιπα προγράμματα αφορούν μικρά μεν αλλά εξαιρετικά σημαντικά από επιχειρησιακής άποψης προγράμματα.

Όπως έχουμε τονίσει η απόφαση για τα ελικόπτερα Kiowa του νυν ΥΦΕΘΑ και πρώην Α/ΓΕΣ δεν ήταν τυχαία. Τα ελικόπτερα σε συνδυασμό με τα νέα ταχύπλοα θα ήταν σε θέση να πραγματοποιούν επιχειρήσεις ταχείας αντίδρασης από τις κύριες νήσους σε μικρονήσια και βραχονησίδες.  

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντος άμεσα θα λάβει χώρα υλοποίησης και το πρόγραμμα για την αντικατάσταση των Magna με νέα σκάφη θωρακισμένα και έχοντας βαρύ οπλισμό ικανό να μεταφέρουν με ασφάλεια το προσωπικό των Δυνάμεων Άμεσης Επέμβασης και να υποστηρίζουν την φίλια κίνηση καταστέλλοντας το εχθρικό πυρ.

Ο ΥΦΕΘΑ με το νέο απόκτημα του ΕΣ και τον διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ.