Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα ο Ουκρανικός Στρατός θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στην παρέλαση της 24ης Αυγούστου, ένα νέο σύστημα πυροβολικού, πυραυλικό, αντίστοιχο του ρωσικού Iskander.

Το νέο πυραυλικό σύστημα αποτελεί μια έκδοση των βλημάτων Tochka-U, μέγιστου βεληνεκούς 120 χιλιομέτρων, τα οποία και θα αντικαταστήσει σε υπηρεσία. Το νέο πυραυλικό σύστημα σχεδιάστηκε από το γραφείο Yuzhnoye και αναπτύχθηκε από το Pavlograd Chemical Plant, σε συνεργασία με άλλες ουκρανικές αμυντικές βιομηχανίες.

Τα νέα πυραυλικά συστήματα θα έχουν μέγιστο βεληνεκές 300 χιλιόμετρα τουλάχιστον, με κάποιες πηγές να αναφέρουν ως μέγιστο βεληνεκές τα 500 χιλιόμετρα. Επίσης θα μπορούν να ενσωματώσουν διαφορετικές πολεμικές κεφαλές (διασποράς, υψηλής εκρηκτικότητας μονοκόμματη, υψηλής εκρηκτικότητας θραυσμάτων, θερμοβαρική και διατρητική). Το κείμενο συνεχίζεται μετά τις φωτογραφίες

Εντωμεταξύ, όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας Oleksandr Turchynov, σε δοκιμές βρίσκεται, προς επιχειρησιακή αξιολόγηση και με στόχο την ένταξη σε υπηρεσία, το νέο τροχοφόρο αυτοκινούμενο πυροβόλο Bogdana των 155 χιλιοστών, το οποίο αναμένεται να παρελάσει και αυτό στην παρέλαση της 24ης Αυγούστου.

Το Bogdana χρησιμοποιεί τροχοφόρο όχημα 6 x 6 της ουκρανικής AutoKrAZ και ενσωματώνει σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός, η οθόνη αφής του οποίου βρίσκεται στη θωρακισμένη καμπίνα. Μια εφεδρική οθόνη βρίσκεται και στο πίσω μέρος του πυροβόλου. Το μέγιστο βεληνεκές του ανέρχεται στα 40 και 50 χιλιόμετρα με συμβατικά και πυρομαχικά αυξημένου βεληνεκούς αντίστοιχα. Ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι έξι (6) βλήματα το λεπτό (έχει 20 βλήματα αναχορηγία). Κινείται με μέγιστη ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα. Το βάρος μάχης του Bogdana είναι 28 τόνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *