Η γερμανική Rheinmetall MAN Military Vehicles ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο για την προμήθεια 1.044 στρατιωτικών φορτηγών ανεφοδιασμού υψηλής κινητικότητας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Land 121 Phase 5B, το οποίο αποτελεί επέκταση του προγράμματος Land 121 Phase 3B. Οι παραδόσεις των νέων φορτηγών θα ξεκινήσουν το 2019 και θα ολοκληρωθούν το 2024, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται στα $ 1,04 δισεκατομμύρια.

Το σύνολο του προγράμματος αφορά στην προμήθεια 1.044 οχημάτων νέας γενιάς, μέσης και μεγάλης μεταφορικής ικανότητας, 872 μονάδες αποστολής (Modules), δηλαδή προσθαφαιρούμενα κιτία επί των οχημάτων, ανάλογα με την φύση της εκάστοτε αποστολής, και 812 ρυμουλκούμενα οχήματα.

Τα οχήματα και ιδιαίτερα οι προσθαφαιρούμενες μονάδες αποστολής θα επιτρέψουν στον Στρατό της Αυστραλίας να εκτελεί όλο το φάσμα στρατιωτικών και πολιτικών αποστολών υποστήριξης και ανεφοδιασμού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πάνω από 1.000 οχήματα της Rheinmetall MAN Military Vehicles ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία από τις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις. Τα 1.044 νέα φορτηγά θα αντικαταστήσουν ισάριθμα οχήματα ηλικίας 30 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *