Νέα προειδοποίηση, από την Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα, σχετικά με την προμήθεια των S-400, παρά την πρόσφατη απόφαση αγοράς των Patriot, όπως αναφέρει, σε σχετικό δημοσίευμα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές εδώ και αρκετό διάστημα ότι επιθυμούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για την αεροπορική και πυραυλική άμυνα … Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι έχουμε πολύ σοβαρές ανησυχίες για τα σχέδια της να προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Προειδοποιήσαμε σαφώς την Τουρκία ότι η ενδεχόμενη απόκτηση των S-400 θα οδηγήσει σε επανεκτίμηση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35, σε κίνδυνο άλλων πιθανών μελλοντικών μεταβιβάσεων όπλων στην Τουρκία και θα οδηγήσει σε πιθανή δράση στο πλαίσιο του νόμου για την καταπολέμηση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA)».

Comments

  1. Κλασικό θέατρο από ΗΠΑ. Οι Τούρκοι θα αποκτήσουν Patriot, S400 και F35. Και κλασικά όταν θα τους στρέψουν προς εμάς θα γίνει ότι έγινε με τους Κούρδους στη Συρία.

  2. Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ με τις κινήσεις διευκόλυνσης της κατάστασης (ανακοίνωση διαθεσιμότητας προμήθειας Patriot, ανακοίνωση απόσυρσης από Συρία, κλπ.) δίνουν την ευκαιρία να εκτονωθεί ο αντιαμερικανισμός στην Τουρκία, και την ευκαιρία στον Ερντογάν να επιστρέψει στο μαντρί. Ταυτόχρονα οι προειδοποιήσεις για τα S-400 μου δίνουν την εντύπωση ότι σύντομα θα ζητηθεί από την Τουρκία να διαλέξει στρατόπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *