Σύμφωνα με ανακοίνωση της Roketsan πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δοκιμαστική βολή του βλήματος Bora κατά θαλάσσιου στόχου, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων. Το βλήμα έπληξε με ακρίβεια το στόχο.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο, ο τότε Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Nurettin Canikli, δήλωσε, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», ότι ο Τουρκικός Στρατός έχει εντάξει στο οπλοστάσιο του τον Bora-1 και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ανάπτυξης της έκδοσης Bora-2 (Khan-2) με «πιο προηγμένη τεχνολογία και μεγαλύτερο βεληνεκές».

Το Bora έχει αναπτύξει η Roketsan. Η πρώτη δοκιμή έγινε στη Σινώπη τον Μάιο του 2017. Έχει σχεδιαστεί ως διάδοχος του αμερικανικού ATACMS, στο τουρκικό οπλοστάσιο, και αμφότερα τα βλήματα ανήκουν στο ίδιο διαμέτρημα των 610 χιλιοστών.

Το μήκος του Bora είναι 7,8 μέτρα και το βάρος του 2.500 κιλά. Ενσωματώνει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας ή θραυσμάτων βάρους 470 κιλών, ενώ σύμφωνα με την Roketsan η τιμή CEP (Circular Error Probability : Πιθανότητα Κυκλικού Σφάλματος) είναι της τάξεως 30-50 μέτρων στο μέγιστο βεληνεκές των 280 χιλιομέτρων. Το σύστημα είναι τοποθετημένο επί τροχοφόρου οχήματος 8 x 8 με κάθε όχημα να φέρει δύο βλήματα.