Η εταιρία Meprolight ανακοίνωσε την ανάπτυξη της νέας πολύ-φασματικής διόπτρας τυφεκίων MEPRO NYX-200. Η νέα διόπτρα μπορεί να ενσωματωθεί σε τυφέκια ή να χρησιμοποιηθεί ανά χείρας ως διόπτρα παρατήρησης.

Η NYX-200 συνδυάζει ένα κανάλι θερμικής απεικόνισης με υπερευαίσθητη κάμερα υψηλής ευκρίνειας ημέρας και νύχτας. Ο συνδυασμός αυτός αυξάνει κατακόρυφα την επίγνωση που έχει ο στρατιώτης σχετικά με την τακτική κατάσταση του πεδίου μάχης (situation awareness) και επιτρέπει τον γρήγορο εντοπισμό της απειλής υπό συνθήκες χαμηλής ορατότητας ή σε περιβάλλον δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σε καθαρά εργονομικό επίπεδο η NYX-200 απαλλάσσει τον στρατιώτη από περιττό βάρος καθώς δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρει πολλές διαφορετικές διόπτρες για την ημέρα και τη νύχτα επιβαρύνοντας έτσι το βάρος του.

Η NYX-200, η οποία λειτουργεί με τέσσερις απλές μπαταρίες ΑΑ, έχει αναπτυχθεί σε δυο διαφορετικές διαμορφώσεις: Με κανάλι θερμικής απεικόνισης σε συνδυασμό με μια ψηφιακή κάμερα νύχτας ή με κανάλι θερμικής απεικόνισης σε συνδυασμό με μια ψηφιακή κάμερα ημέρας.