Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Aselsan, τα μη-επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) Anka-S της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν εφοδιαστεί με μια νέα κάμερα επιτήρησης και στόχευσης ημέρας και νύχτας. Η νέα κάμερα ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της στις αρχές του 2018 και στη συνέχεια πραγματοποίησε δοκιμές.

Η νέα κάμερα ονομάζεται CATS (Common Aperture Targeting System) και ζυγίζει 59 κιλά. Η κάμερα ημέρας έχει μέγιστη ανάλυση 1.920 x 1.080 Pixel, ενώ η υπέρυθρη κάμερα έχει ανάλυση 640 x 512 Pixel. Σύμφωνα με την Aselsan η CATS μπορεί να εντοπίσει κατευθυνόμενα πυρομαχικά με λέιζερ σε αποστάσεις έως και 30 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να καταδείξει στόχο στο έδαφος, ενώ πετά σε υψόμετρο 25.000 ποδών (7.620 μέτρων).

Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο αναβάθμισης των αισθητήρων του Anka-S, καθώς τον περασμένο Ιούλιο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εγκατάστασης του ραντάρ συνθετικής απεικόνισης SARPER, επίσης της Aselsan. Το SARPER χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό στόχων, κινούμενων και στατικών, σε ξηρά και θάλασσα σε αποστάσεις έως και 40 χιλιόμετρα, ακόμα και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (νύχτα, ομίχλη, νεφώσεις). Το βάρους του ραντάρ είναι 81 κιλά, ενώ είναι προσθαφαιρούμενο έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *