Τα τελευταία γεγονότα στη Θεσσαλονίκη με την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών απέδειξαν για πολλοστή φορά την αξία των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων Θεσσαλονικης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες στις 29-05-2020 στην περιοχή των Συκεών, συνολικά εννέα άτομα (3 ως διακινητές) έπειτα από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατελήφθη 17χρονος αλλοδαπός να συναλλάσσεται με έξι άτομα λαμβάνοντας χρήματα, τα οποία παρέδιδε στη συνέχεια σε 21χρονο αλλοδαπό συνεργό του, ενώ ο έτερος συνεργός (51χρονος ημεδαπός), παρέμενε πλησίον σημείου όπου απέκρυπταν μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης, επιτηρώντας το χώρο. Οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης αξιοποίησαν πληροφορίες και κινήθηκαν πετυχαίνοντας την άμεση σύλληψη των κακοποιών με ακαριαίο τρόπο καθότι στη περιοχή υπήρχαν πολλές οικογένειες και υπήρχε ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε σοβαρή συμπλοκή.

Από το σημείο που χρησιμοποιούταν ως χώρος απόκρυψης, καθώς και από τις κατοχές των έτερων έξι ατόμων που προμηθεύτηκαν από τους παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 29 μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης,
  • 1 ξύλινη ράβδος,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • ενώ στην κατοχή του 21χρονου και του 17χρονου βρέθηκαν επιπλέον, το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πρόκειται για άλλη μια κομβική επιτυχία του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων που επιβεβαιώνει το άριστο επίπεδο των αστυνομικών των ΟΠΚΕ καθώς και των προϊστάμενων αξιωματικών. Οι ΟΠΚΕ τόσο στο αστικό περιβάλλον όσο και στον Έβρο απέδειξαν πως αποτελούν μια υπηρεσία πρώτης γραμμής με στοιχεία απαραίτητα για την αντιμετώπιση του σύγχρονου οργανωμένου εγκλήματος και των υβριδικών απειλών.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ οφείλει να ενισχύσει αυτή την υπηρεσία πρώτης γραμμής με σύγχρονα οχήματα καθώς και κατάλληλο οπλισμό όπως με τη χρήση τακτικών λειόκανων όπως συνέβαινε παλαιότερα και πλέον δεν συμβαίνει με τη δικαιολογία πως δεν προβλέπεται αυτό το διαμέτρημα.