Σε επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (UAS) προχώρησε πρόσφατα ο Όμιλος EFA GROUP, ο οποίος ανακοινώνει την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας μέσω επένδυσης και βιομηχανικής σύνδεσης με την ελληνική εταιρία UCANDRONE PC.

Η UCANDRONE PC, με έδρα τη Γλυφάδα, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των μη επανδρωμένων «έξυπνων» ιπτάμενων συστημάτων UAS (Unmanned Aerial Systems), με σκοπό την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών που καλύπτουν τόσο τον κρίσιμο τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, όσο και τη χρήση των drones για καθαρά εμπορικούς σκοπούς, παρέχοντας εφαρμογές από αέρος επισκόπησης, καταγραφής και ανάλυσης ειδικών δεδομένων.

Η συνεργασία του Ομίλου EFA GROUP με τη UCANDRONE PC έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια, με έρευνα και ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο Όμιλος EFA GROUP, που για περισσότερα από 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά στους τομείς της αεροδιαστημικής, άμυνας, ασφάλειας και βιομηχανικών συνεργασιών, θα παρέχει στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά, ένα μεγάλο εύρος καινοτόμων λύσεων με τη μέγιστη δυνατή ελληνική προστιθέμενη αξία και στον κλάδο των UAS, η παγκόσμια ζήτηση των οποίων παρουσιάζει εκθετική αύξηση τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

«H συνεργασία μας με τον Όμιλο EFA GROUP δίνει νέα δυναμική στη στρατηγική και τις δυνατότητες της εταιρίας μας, καθώς συμβαδίζει, αξιοποιεί και ενσωματώνει τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής μας, δηλ. τον τρόπο που ερευνούμε, εποπτεύουμε, συλλέγουμε και αναλύουμε δεδομένα, με τη συνδυασμένη χρήση UAVs και τη διασύνδεσή τους με συστήματα ελέγχου», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Στεφανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της UCANDRONE.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFA VENTURES, κ. Νίκος Παπάτσας, τόνισε: «Ο Όμιλος EFA GROUP, και συγκεκριμένα μέσα από τις εταιρίες EFA VENTURES και SCYTALYS, επενδύει σε τεχνολογίες που σχετίζονται με UAS, αναγνωρίζοντας τον ολοένα αυξανόμενο επιχειρησιακό τους ρόλο στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας. Αξιοποιούμε το εξαιρετικό ελληνικό επιστημονικό δυναμικό και την εμπειρία που έχει αποκτήσει η χώρα μας στον τομέα αυτό και επενδύουμε μειοψηφικά στη συγκεκριμένη ελληνική εταιρία, η οποία διατηρεί το διοικητικό και ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Oι εταιρίες του Ομίλου μας (EFA VENTURES, ΤΗΕΟΝ SENSORS, SCYTALYS και ES SYSTEMS) βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τη UCANDRONE PC προκειμένου να αναπτύξουν ανταγωνιστικά αναβαθμισμένα τεχνολογικά προϊόντα που θα διατεθούν κατόπιν στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά».

Ο Πρόεδρος του Ομίλου EFA GROUP, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει πλούσιο engineering, το οποίο μπορεί να αναδειχθεί μόνο αν συνδυαστεί με επιθετική εξωστρέφεια. Είναι σημαντικό που επενδύουμε σε αμιγώς ελληνικές τεχνολογίες, μιας και στην περίπτωση του χώρου των UAS, μέχρι τώρα οι προτεινόμενες λύσεις ήταν εισαγόμενες με μικρή ελληνική προστιθέμενη αξία. Ο σκοπός μας ήταν και είναι να δημιουργήσουμε ένα ελληνικό hub οικοσύστημα στο χώρο της άμυνας και αεροδιαστημικής, στο οποίο συνεισφέρουμε με τη διεθνή μας εμπειρία, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια και στην παγκόσμια αγορά. Μετά και την είσοδό μας στην αγορά των Ελικοπτέρων με την Greek Air, η επόμενή μας κίνηση θα αφορά πάλι στην πρόσβασή μας σε πλατφόρμες και ειδικότερα των fixed wing αεροσκαφών».

O Όμιλος EFA GROUP δραστηριοποιείται στην αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας και έχει εδραιωθεί σε περισσότερες από 45 χώρες παγκοσμίως. Απασχολεί 250 άτομα προσωπικό, ως επί το πλείστον Έλληνες επιστήμονες και μηχανικούς. Στον όμιλο ανήκουν η EFA VENTURES (Διεθνής Πάροχος Βιομηχανικών Συνεργασιών και Συναφών Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών), η ΤΗΕΟΝ SENSORS (Συστήματα Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης), η SCYTALYS (Συστήματα Τακτικής Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Ζεύξης Δεδομένων, Εξομοίωσης, Λύσεις Διαλειτουργικότητας), η ES SYSTEMS (Ολοκληρωμένα Συστήματα Αισθητήρων με τεχνολογία MEMS και Λύσεις IoT) και η DEFENDER (Πανοραμικές Κάμερες και Συστήματα Ανάλυσης και Επεξεργασίας Εικόνας). Οι δραστηριότητες του EFA GROUP ενισχύονται από την epicos.com, τη μοναδική διεθνώς Β2Β διαδικτυακή πύλη για τον χώρο της Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Νέων Τεχνολογιών (ADHT).

Comments

  1. Μου θυμίζει τον δικό μου χώρο που έκανα τα πειράματα μου!

    Η εταιρία δεν είναι κουτή ξέρει την ανάπτυξη των UAV /UAS και το τι χρήμα θα πέσει σε ανάλογα ηλεκτρονικά συστήματα και κατεύθυνσης και για της κάμερες, αν μπει μέσα στην αγορά θα έχει δουλειά για 20+ χρόνια.

  2. Εξαιρετικά. Φαίνεται ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα «συστατικά» για να προκύψουν πολύτιμα συστήματα για τις ΕΔ. Η διαδικασία εξέλιξης πρωτοτύπων είναι πλέον πολύ σύντομη και αποδοτική στην εποχή μας, με εργαλεία όπως τα προγράμματα CAD (Computer Aided Design), μηχανήματα CNC, 3D Printing κ.α. να έχουν γίνει πολύ κοινά. Αυτό που αποκαλείται «rapid prototyping». Η τεχνογνωσία υπάρχει, χρειάζεται και η σταθερή υποστήριξη αυτών των προσπαθειών.

    Το καλό είναι ότι η εγχώρια εξέλιξη και οι δοκιμές συστημάτων UAS, προσφέρουν εκ των πραγμάτων εμπειρία και γνώση και για εφαρμογές αντι-UAS. Μαθαίνοντας να φτιάχνεις κάτι που λειτουργεί, έχεις σίγουρα πρώτα μάθει και που «πονάει» ή πως χαλάει.

    Θα είχε ενδιαφέρον π.χ να δούμε εκτός από τα λειτουργικά συστήματα που μπορεί να προκύψουν, και εφαρμογές hacking/spoofing, UAS «αυτοκτονίας» ή UAS κυνηγούς άλλων UAS. Με το καλό.

  3. Πολλές εταιρίες εργάζοντε στον τομέα. Το θέμα είναι να μην βγούν στο τέλος 1000 διαφορετικά μη επανδρωμένα με διαφορερικές αδυναμίες ή αρρώστιες, αλλά να βγάλουμε 2-3 made in greece και της προκοπής για τις ΕΔ και για μαζική παραγωγή.
    Π.χ. τέτοια που μπορούν να επιτηρούν επί ώρες, να στοχοποιούν, ηλεκτρονικό πόλεμο και βόμβες, anti-uav. Και σε μεγάλο βαθμό με αυτοματισμούς και Α.Ι.
    Βασικά θέλει μία αξιόπιστη πλατφόρφα που εύκολα να μπορεί να συναρμολογηθεί και να προσαρμοστεί στις αναγκες των ΕΔ.
    Τα uav είναι μονόδρομος, πιο οικονομικά και δε κινδυνεύουν ζωές

  4. Θα μπορούσε να αναβαθμιστεί το DELAER RX-3 που είχαν κατασκευάσει Έλληνες φοιτητές ώστε να σηκώνει πολύ περισσότερο φορτίο,να μπορεί να πετάξει σε μεγαλύτερες αποστάσεις και να μπορεί να φέρει 6 βλήματα(π.χ hellfire) 3 σε κάθε πτέρυγα και να ξεκινήσει ικανοποιητικός αριθμός παραγωγής του για τις ΕΔ.
    https://lfmt.gr/delaer-rx3/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *