Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Orbital ATK η εταιρία απέσπασε συμβόλαιο, από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, για την ανάπτυξη μιας έκδοσης αυξημένου βεληνεκούς του βλήματος αντί-ραντάρ AGM-88E AARGM (Advanced Anti-Radiation Guided Missile). Η νέα έκδοση (AARGM-ER), όπως και οι προηγούμενες, θα ανήκει στο υπερηχητικό φάσμα και θα μπορεί να εκτελεί αποστολές καταστολής της εχθρικής αεράμυνας (SEAD : Suppression on Enemy Air Defense), αλλά και καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας (DEAD : Destruction of Enemy Air Defense).

Σε σχέση με τις προηγούμενες, η έκδοση AARGM-ER θα ενσωματώνει βελτιωμένο κινητήρα, αλλά θα διατηρεί τους αισθητήρες και τα ηλεκτρονικά συστήματα της έκδοσης AGM-88E AARGM, η οποία επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές περί τα 150 χιλιόμετρα. Στόχος είναι η έκδοση AARGM-ER να επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι το βλήμα AGM-88 βρίσκεται σε υπηρεσία τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία. Η Ελλάδα διατηρεί σε υπηρεσία 84 βλήματα της έκδοσης ΑGM-88B Block.3A HARM. Η σύμβαση, ύψους $ 90.000.000, για την προμήθεια τους υπογράφηκε το 1996, ενώ τα βλήματα παραδόθηκαν το 1998. Είχε προηγηθεί η Τουρκία, η οποία το 1993 υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 96 βλημάτων του αυτού τύπου, τα οποία παρέλαβε την περίοδο 1994-1995.