Ο Ιρανός Υπουργός Άμυνας, Ταξίαρχος Αμίρ Χαταμί, ανακοίνωσε ότι το νέο άρμα μάχης Karrar είναι έτοιμο να παραδοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Karrar έγινε τον Αύγουστο του 2016 κατά τη διάρκεια σχετικού αφιερώματος του ιρανικού τηλεοπτικού σταθμού «Telewebion», το οποίο στη συνέχεια αναρτήθηκε στο «YouTube». Το βίντεο δείχνει το Karrar να εκτελεί δοκιμές σε έρημο.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου ιρανικού άρματος μάχης έγινε τον περασμένο Μάρτιο, παρουσία του πρώην Υπουργού Άμυνας, Ταξίαρχου Χουσεΐν Ντέκαν, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης δήλωσε ότι το «Karrar μπορεί να ανταγωνιστεί να ποιο προηγμένα άρματα μάχης του κόσμου σε επίπεδο ισχύος πυρός, ακρίβειας και ευκινησίας».

Το Karrar βασίζεται στο σασί του ρωσικού T-72, αλλά ενσωματώνει νέο πύργο με πυροβόλο 125 χιλιοστών και νέα ηλεκτρονικά συστήματα. Εκτός από πυρομαχικά αρμάτων μάχης, το πυροβόλο μπορεί να εκτοξεύσει και αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα. Φέρει ενισχυμένη θωράκιση ERA (Explosive Reactive Armor), στο εμπρόσθιο τόξο, αλλά και στο πύργο.