Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) πραγματοποίησαν νέα αεροπορική επιδρομή, χθες το βράδυ, στο στρατιωτικό τμήμα του μόνου αεροδρομίου εν λειτουργία στην πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη. Η πρώτη επιδρομή έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Οι επιδρομές αυτές εντάσσονται στη γενικότερη επίθεση των δυνάμεων του Χάφταρ για την κατάληψη της Τρίπολης και την ανατροπή της λιβυκής κυβέρνησης η οποία είναι αναγνωρισμένη από το διεθνή παράγοντα. Μέχρι στιγμής οι επιθέσεις κατά της Τρίπολης δεν έχουν αποτέλεσμα λόγω σφοδρής αντίστασης των προσκείμενων στην κυβέρνηση δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα, ενημέρωσης στόχος των επιδρομών είναι να καταστραφούν τα τουρκικά αεροπορικά μέσα που βρίσκονται στη Λιβύη και υποστηρίζουν τη κυβέρνηση της χώρας. Η παρουσία τουρκικών αεροπορικών μέσων στη Λιβύη (αεροσκάφη και UAV) δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τη κυβέρνηση της Λιβύης, άλλες χώρες, όπως είναι η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Χάφταρ.

Comments

    1. Οι πληροφορίες κάνουν λόγω για F-16 και UAV Bayraktar, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένη η παρουσία τους στη Λιβύη.

      1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν ισχύει πρόκειται για εντυπωσιακή εξέλιξη και για κλιμάκωση με αύξηση του ρίσκου από την Τουρκία, που ανοίγει τρίτο πολεμικό μέτωπο μετά από τη Συρία και το Ιράκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *